PUBLICITAT

Dallerès deixarà la política després d'aquesta legislatura

  • El Síndic declara estar cada vegada més distanciat del joc polític tal "com s'està plantejant"
  • Afirma que cal enllestir la reforma fiscal i encarrilar l'encaix a Europa abans d'anar a noves eleccions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


08062010-dalleres
El síndic general, Josep Dallerès, durant una de les últimes sessions de Consell a la Casa de la Vall. Foto: Oriol Llauradó
El Síndic general, Josep Dallerès, deixarà la política activa un cop s'acabi la legislatura actual. Així ho ha explicat aquesta tarda al programa de RNA Vox populi en què ha fet pública la seva voluntat de no tornar a figurar a les llistes electorals.
En les mateixes declaracions, Dallerès s'ha declarat cada cop més distanciat de les maneres de fer política, que han conduït, al seu parer, cap a una situació de bloqueig permanent des de l'elecció de Jaume Bartumeu com a cap de Govern tot just fa un any. Per tant, a les properes eleccions -siguin quan siguin-, l'actual Síndic general es quedarà a casa.
Dallerès també s'ha referit a la possibilitat d'unes eleccions anticipades. Segons el veterà polític socialdemòcrata, el país no es pot permetre uns comicis avançats, però aquesta sortida seria inevitable en cas que no fructifiqués l'acord per aprovar el Pressupost de l'any que ve. En aquest sentit, el Síndic ha demanat a totes les parts implicades disponibilitat a fer concessions. Tot plegat, per aconseguir aprovar, no només el Pressupost, sinó també la reforma fiscal i deixar encarrilades les converses amb la Unió Europea per al nou encaix del Principat.
Dallerès és un dels polítics en actiu més veterans. Va ser ministre en els gabinets encapçalats per Òscar Ribas a principi de la dècada de 1990 i ha estat escollit conseller general de manera ininterrompuda des de l'aprovació de la Constitució, un balanç només igualat pel de l'actual cap de Govern, Jaume Bartumeu. De fet, l'actual Síndic general ja va ocupar aquest càrrec durant la primera legislatura constitucional, entre 1993 i 1997.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT