PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut troba quatre positius a Sant Vicenç d’Enclar i Clara Rabassa

El Govern confirma 146 contagiats més les darreres 24 hores

Per El Periòdic

La residència de Sant Vicenç d’Enclar.
La residència de Sant Vicenç d’Enclar. | Arxiu ANA

La Covid-19 s’ha tornat a colar als centres sociosanitaris després de mesos d’immunitat. El Govern va confirmar ahir, a través de la seva actualització sanitària diària, que s’havien confirmat tres contagis a Sant Vicenç d’Enclar i un més a Clara Rabassa. En el primer cas, els positius es van confirmar després d’evidenciar-se la infecció d’una treballadora mitjançant un dels cribratges periòdics que es fan a les residències de gent gran. I, posteriorment, es van detectar dos casos més de dos residents al centre. Afortunadament, Salut va informar que l’afectació en tots tres casos era molt lleu o asimptomàtica. Així mateix, i per criteris de precaució, es van anul·lar les visites al centre fins a nou avís. En una línia similar, una altra treballadora, en aquest cas de la residència Clara Rabassa, també va resultar positiva en un dels cribratges freqüents. I per tal de descartar contagis entre els usuaris del centre, ahir es va dur a terme un estudi epidemiològic.

Aquests casos es van produir en una altra jornada destacadament a l’alça de la pandèmia al Principat, amb la confirmació d’un total de 146 infectats més respecte del dia anterior, i que van situar el total de contagiats a Andorra des del març de 2020 en 16.712. D’aquesta manera, els actius es van incrementar fins als 811 –117 més que el dia anterior–, dels quals 10 estaven ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell: set pacients restaven a planta i tres més eren a l’UCI, dos d’ells ventilats. I encara pel que fa al centre de salut, el SAAS va confirmar ahir que havia procedit a activar els protocols de seguretat després que es detectessin dos positius de pacients que estaven ingressats a la segona planta. Ambdós van ser traslladats a la zona de Covid i es va confirmar el negatiu dels altres vuit pacients i de tots els professionals de la mateixa planta.

En relació amb la població escolar, hi havia un total de 102 classes afectades: 55 aules en règim de vigilància activa –cinc total i 50 parcial– i 47 més sota vigilància passiva. Entre aquestes, també hi havia tancat la totalitat del British College d’Andorra la Vella per la presència de positius en la majoria de les seves aules. El centre tornarà a l’activitat presencial el dilluns vinent. En darrera instància, el Govern va compartir que des de l’inici del Pla de vacunació s’havien administrat un total de 113.787 vaccins, i va indicar que s’havien notificat 15.770 altes i 131 defuncions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT