PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany i la capital inicien la campanya nadalenca

Espot, Marsol i Sunyé inauguren l’enllumenat del Mercat de Nadal

Per El Periòdic

Sunyé, Marsol i Espot al moment de l’encesa de l’enllumenat i de la inauguració del Poblet de Nadal.
Sunyé, Marsol i Espot al moment de l’encesa de l’enllumenat i de la inauguració del Poblet de Nadal. | SFGA/CEsteve

Escaldes-Engordany i Andorra la Vella van donar ahir a la tarda el tret de sortida a la campanya nadalenca. Ho van fer en un acte conjunt en què les cònsols majors, Conxita Marsol i Rosa Gili, van ser les encarregades d’encendre la decoració nadalenca. A banda de la il·luminació tant Escaldes-Engordany com Andorra la Vella van donar per iniciades les propostes que han preparat per a aquestes dates. A Escaldes es va celebrar el concert de Nadal i a Andorra la Vella es va iniciar el Poblet de Nadal.

Marsol va manifestar que «s’ha encès la il·lusió, el somni» i va destacar que esperen que tant els residents com els turistes trobin un eix comercial «espectacular, que es trobin a gust, que puguin passejar» i també que això incentivi el comerç. En aquest sentit va desitjar que hi pugui haver una bona campanya de Nadal. «Entre tots hem d’aconseguir fer una bona campanya de Nadal, crear il·lusió, que tothom somiï, que també ens toca somiar», va manifestar. Pel que fa a l’impacte que la pandèmia pugui tenir sobre la celebració va explicar que «les mesures del Govern seran molt positives i ajudaran que puguem mantenir tot funcionant». En aquest sentit va apel·lar a la responsabilitat que els ciutadans han demostrat durant tota la pandèmia i va afegir que, per sort, els ingressos hospitalaris ara no són tan importants com en les pitjors èpoques de la pandèmia. Així, va destacar que això és gràcies a les vacunes i va considerar que «tot pot funcionar millor» gràcies als vaccins encara que hi hagi molts contagiats. «Continuarem prenent mesures, demanant passaport i sent tan prudents com sigui possible i crido els ciutadans a ser els més prudents possibles, però sé que respondran perquè sempre han respost».


Des d’Escaldes-Engordany, Gili va destacar que l’encesa és «un moment important per l’artèria comercial» i també per a tothom, ja que «aquesta encesa de llums, amb la màgia que comporta esperem que auguri un bon Nadal per tots plegats, perquè funcioni l’economia». Va reconèixer, però, que estan «a l’expectativa de veure què passa amb aquest repunt de casos Covid però amb tot cas sempre optimistes». Gili va manifestar que hi haurà diferents punts que els ciutadans podran visitar i que estan especialment pensats per als infants. En aquest sentit, va desitjar que aquest recorregut de decoracions de Nadal «agradi molt com cada any».

D’altra banda, Andorra la Vella va donar el tret de sortida al Poblet de Nadal de la mà del cap de Govern, Xavier Espot, la síndica general, Roser Sunyé i la cònsol major de la parròquia. El cap de Govern va destacar després de l’encesa dels llums del Mercat de Nadal que el Poblet de Nadal és una «bona iniciativa» que s’intenti «retornar a una certa normalitat evidentment amb tota la prudència necessària i seguint els protocols» i va afegir que «no només els restauradors i els comerciants tenien ganes de tornar a exercir la seva activitat amb certa normalitat i guanyar-se la vida sinó que moltes persones tenien ganes de viure experiències com les que proporciona el poblet». També va fer una crida a la prudència i va destacar que és «gràcies a la gent que s’ha vacunat que podem fer coses com aquesta, però encara hi ha molts riscos i hem de seguir els protocols i ser molt prudents». Quant a un possible empitjorament de la situació Espot va manifestar que «amb l’obligatorietat del pass covid» s’està en una «situació suficientment bona per poder fer una vida relativament normal i sobretot per salvar la temporada d’hivern». En aquest sentit va recordar el que van patir determinats sectors i treballadors l’any passat i va remarcar que el passaport Covid permeti «garantir l’activitat econòmica, la cohesió social i protegir la salut pública dels ciutadans». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT