PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià inaugura Santa Llúcia amb ‘torroexperiència’

Es tracta d’una iniciativa per donar sortida al producte local

Per El Periòdic

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, elaborant torró artesanal.
El cònsol major lauredià, Josep Majoral, elaborant torró artesanal. | ANA / L. G.

Sant Julià de Lòria va donar dissabte passat el tret de sortida a la tradicional fira de Santa Llúcia amb un toc particularment innovador, una «torroexperiència», tal com va manifestar el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, durant el seu discurs. Així doncs, el comú lauredià va presentar un producte fruit d’artesans de la parròquia, el torró de Ratassia, un dolç tradicional de Nadal que deixa un regust i record lauredià quan hom el tasta.

Majoral va exposar que es tracta d’una iniciativa promoguda des del comú amb l’única finalitat de «donar sortida al producte local», tot indicant que està elaborat amb mel d’Autèntics i ratassia de la Carmeta. «Esperem que sigui un torró que tingui un gran èxit, que agradi a la gent i que el projecte hagi agradat als productors», va dir. I va afegir que la corporació va donar el tret de sortida a aquesta iniciativa per obrir la porta als artesans de la parròquia que ho vulguin tirar endavant i consolidar la producció laurediana. El cònsol també va avançar que si després de la fira de Santa Llúcia queda excedent del producte, aquest es podrà adquirir a l’oficina de turisme de la vila i, si és possible, en algun local comercial, tot i que va afirmar que «no hi ha res tancat».

Amb relació al tret de sortida del mercat, Majoral va assenyalar que la celebració de l’esdeveniment mostra una consolidació «d’una de les fires més tradicionals i antigues del país» i va asseverar que per la parròquia significa iniciar les festes de Nadal amb «il·lusió i aportant llum a les llars lauredianes», a banda de l’encesa de llums que va tenir lloc divendres passat. A més, va apuntar que tenint en compte la situació sanitària «que estem vivint» a causa de la pandèmia del coronavirus, «dur a terme un acte a l’aire lliure on la gent es pot retrobar amb els més pròxims sense posar en risc la salut», és un fet necessari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT