PUBLICITAT

Andorra la Vella

Amb les idees clares

El MoraBanc reprèn la competició europea amb l’objectiu de seguir invicte al Poliesportiu davant el Turk Telekom

Per David Sansaloni

Codi Miller-McIntyre durant una jugada de l'últim partit d'EuroCup davant el Joventut, a Badalona.
Codi Miller-McIntyre durant una jugada de l'últim partit d'EuroCup davant el Joventut, a Badalona. | David Grau - Joventut

El MoraBanc canvia de nou el xip, i ja van tres vegades en poc més de dues setmanes. Després de l’aturada FIBA i la darrera jornada d’ACB, el Poliesportiu torna a rebre les vesprades d’EuroCup. En aquesta ocasió, els tricolor es veuran les cares amb el Turk Telekom Ankara, a partir de les 20.00 hores, en el duel referent a la sisena jornada de la competició europea.


L’equip dirigit per Ibon Navarro segueix invicte al Principat, ja que va recollir dues victòries, la primera davant el Dolomiti Energia Trento (85-73) i la segona davant el Partizan NIS Belgrade (61-60), en la segona i quarta jornada respectivament. Tanmateix, és cert que els homes d’Ibon Navarro no van poder superar el Joventut a Badalona (90-80) en la darrera trobada, però l’equip ve de guanyar l’últim partit que va disputar, el passat dissabte davant l’Obradoiro a l’ACB, i per la qual cosa arriben amb bona cara, tot i estar excessivament minvats per les lesions.


Pel que fa al rival d’avui, l’assistent del MoraBanc, David Eudal, va explicar que «el Turk Telekom Ankara té molt bons jugadors, sobretot els americans, que podrien tenir nivell d’Eurolliga, i els complementen jugadors nacionals que són capaços de qualsevol cosa», mentre afegia que «li van guanyar al Lokomotiv, que teòricament era un equip superior, i tot i haver canviat d’entrenador van aconseguir jugar amb molta energia, molt concentrats i amb ganes de demostrar que són molt perillosos». Després de l’aturada amb les seleccions i la competició nacional, «els jugadors tornen a l’EuroCup molt bé, tenint molt clar què és el que volem. Ibon [Navarro] va fer molt bona feina abans d’Obradoiro i hem treballat molt la part psicològica».


El MoraBanc podria recuperar a dos efectius per a aquesta trobada: Sergi Garcia i Drew Crawford. Ambdós integrants van completar part dels entrenaments d’ahir i depenent de com es trobessin podrien entrar al sistema d’Ibon Navarro. L’exigència del partit, per altra banda, serà clau per veure si finalment l’entrenador basc necessita recórrer a aquests homes o si, per altra banda, decideix finalment esperar al pròxim desplaçament ACB, davant el Río Breogán, per gestionar millor l’entrada al ritme de competició tant de Garcia com de Crawford.


Les claus per aconseguir la victòria, segons el jugador tricolor Guille Colom, passen per «no deixar jugar a aquesta mena d’equips, perquè si ho fas són capaços d’anotar molts punts en molt poc de temps. D’altra banda, penso que nosaltres també som un equip molt dur, molt sòlid, i que jugant a casa i amb el nivell amb el qual ho estem fent fins ara,  tindrem opcions de guanyar si fem les coses bé». Sobre la seva situació personal, Colom va explicar que «tenim una plantilla molt llarga i pot ser que gaudeixi de més o menys minuts, però com sempre seguiré entrenant al màxim, estant preparat i en el moment que em donin oportunitats intentaré aprofitar-les».

 

Encomanats a Miller-McIntyre

 

El base del MoraBanc, Codi Miller-McIntyre, encapçala cinc de les nou estadístiques més importants, sent líder en anotació, assistències, rebots, efectivitat en el tir de dos punts i valoració. Amb aquests números, i tenint en compte la baixa de Jelínek i el procés d’adaptació de Crawford, els tricolor s’encomanen a l’estatunidenc per liderar l’equip. «És un dels jugadors més rellevants. Té capacitat per generar ocasions individuals i col·lectives, i a partir d’ell hem de créixer per suplir baixes tan importants com la de Jelínek», va declarar Eudal, mentre afegia que «també és cert que ens quedem en la mentalitat d’equip que vam demostrar davant l’Obradoiro». 

 

Les decles

 

David Eudal - Assistent del MoraBanc

«Els jugadors tornen a l’EuroCup molt bé, tenint clar què és el que volem. Ibon [Navarro] va fer molt bona feina abans d’Obradoiro»

 

Guille Colom - Jugador del MoraBanc

«Jugant a casa i amb el nivell amb el qual ho estem fent fins ara, tindrem opcions de guanyar si fem les coses bé»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT