PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAN presenta l’equip que competirà al mundial d’Abu Dhabi

Mònica Ramírez, Nàdia Tudó, Patrick Pelegrina i Tomàs Lomera seran els representats andorrans

Per David Sansaloni

Clotet, Ruíz, Suárez i Maltrana durant la presentació.
Clotet, Ruíz, Suárez i Maltrana durant la presentació. | FAN

La Federació Andorrana de Natació (FAN) va presentar ahir l’equip nacional que participarà en el pròxim Campionat del Món de piscina curta d’Abu Dhabi. Mònica Ramírez, Nàdia Tudó, Patrick Pelegrina i Tomàs Lomero han sigut els escollits per l’entitat esportiva per representar al país en l’àmbit internacional, i els mateixos nedadors van assistir, de manera telemàtica, a l’acte, juntament amb la directora de Banca País d’Andbank, Maria Suárez, el secretari d’estat d’Esports del Govern, Justo Ruiz, el president de la FAN, Joan Clotet, i el director tècnic de la federació, Alfonso Maltrana. L’esdeveniment es durà a terme del 16 al 21 de desembre a la capital dels Emirats Àrabs.


El primer a prendre la paraula va ser Ruíz, que va encoratjar als esportistes a «treure’s la pressió de sobre, ja que el treball està fet, i sols heu de comportar-vos com a professionals i gaudir de l’experiència». En el seu torn, Clotet, va declarar que «tenim una representació de quatre nedadors, igual que va passar a la Xina», mentre afegia que «la natació andorrana està més viva que mai i és un orgull el treball que fan els nostres esportistes». Finalment, en l’àmbit esportiu, Maltrana va assenyalar que «els quatre arriben en el millor, o gairebé el millor estat de forma, així que el nivell és molt bo i hi ha hagut esportistes que no hi seran i que també han lluitat molt per tal de poder estar en aquesta competició».


Per la seva part, els competidors tricolor van coincidir en destacar «la il·lusió per defensar el nostre país», mentre que els objectius estan ben clars: millorar les seves marques i poder fer algun rècord d’Andorra. D’aquesta manera, Ramírez sumarà el seu 12è mundial, Tudó el seu cinquè, Pelegrina registrarà la seva segona internacionalitat i Lomero serà el debutant, sent la seva primera participació en una cita mundialista. «És una oportunitat per aprendre dels millors del Món, ja que em queda molt camí per recórrer», va dir Lomero. 

 

Els competidors andorrans nedaran les següents proves:


Mònica Ramírez: 50 i 100 lliures.
Nàdia Tudó: 100 i 200 braça.
Patrick Pelegrina: 50 i 100 braça.
Tomàs Lomero: 50 i 100 papallona.
4×50 estils mixt
4×50 lliures mixt.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT