PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús valora positivament la seva temporada 2021

L’andorrà sent que «he continuat creixent com a pilot» i buscarà seguir en la mateixa línia per al pròxim any

Per El Periòdic

Cardelús durant una cursa d’aquesta temporada.
Cardelús durant una cursa d’aquesta temporada. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va fer, acabada la temporada en la qual ha disputat el Moto2 European Championship, la Copa del Mon FIM Enel de MotoE i el Gran Premi d’Aragó de Moto2 com a wild card, Xavi Cardelús, balanç d’un any que ha estat positiu en molts aspectes, però que també ha tingut algunes decepcions, tot i assegurar que «he continuat creixent com a pilot».


Al Moto2 European Championship, l’andorrà va acabar en la quarta posició final, amb una segona posició i quatre quarts llocs, registrant «el millor resultat final de la meva carrera esportiva i el balanç global és molt positiu». Tot i això, el problema mecànic que em va deixar fora de cursa a l’última cursa de València i la caiguda a Motorland, m’han acabat impedint ser tercer, una posició que estava al meu abast i que, sens dubte, hauria fet més justícia la feina que hem fet tant el meu equip com jo. El principi de temporada a les dues curses d’Estoril també va ser complicat perquè vaig patir alguns problemes que van incidir molt a la meva confiança sobre la moto. A partir de la primera visita a València, la cosa va canviar molt significativament i vaig aconseguir acabar totes les curses entre els quatre primers classificats. Ha estat una llàstima però la valoració de la feina feta i dels resultats és bona”.

En aquesta categoria, la temporada 2021 ha registrat el domini d’Aldeguer i López, companys d’equip. Tots dos han marcat la diferència a la lluita per les victòries amb unes motos, les Boscoscuro, que s’han mostrat un pel superiors a les Kalex utilitzades per la resta de participants. El pilot de Promoracing comenta aquesta circumstància: “López y Aldeguer s’han repartit les victòries tot l’any i també els segons llocs i l’única vegada que no han estat primer i segon va ser a la segona cursa de Portimao on jo vaig ocupar la segona posició. Cal reconèixer que tant ells com les seves Boscoscuro han estat un pas per davant, però a mida que ha anat passant la temporada, ens hem anat apropant a ells i sobretot a la primera meitat de moltes curses he pogut seguir el seu ritme. Segurament, la pròxima temporada, l’arribada dels motors Triumph com els que es fan servir al Campionat del Món igualarà molt més les coses i hi haurà moltes més opcions de lluitar per les victòries”.

En la cursa del Campionat del Món al Gran Premi d’Aragó de Moto2, el tricolor es va classificar en 21a posició, sent «una bona experiència per veure a quin nivell estem respecte als pilots del Campionat del Món. Les motos es comporten d’una manera totalment diferent, però, malgrat això i que a Motorland vàrem tenir un problema de motor en el propulsor que facilita l’organització, el balanç també és bo perquè he pogut constatar que estic més a prop dels pilots habituals del Campionat. Estar clar que aquest Campionat del Món és, ara per ara, el meu objectiu final, però tinc molt clar que no hi participaré de forma permanent fins que no estigui totalment preparat per fer-ho i es donin les condicions adients per disposar d’un material i un equip prou competitius”.».

Finalment, sobre la seva segona Copa del Món FIM Enel de MotoE, «no estic del tot content, ja que tant a la pretemporada com als entrenaments hem estat sempre entre els 10 primers, però no s’ha reflectit en els resultats. Es tracta de curses molt curtes, tenim molt poc temps d’entrenament i una sola volta de qualificació. Això ajuda poc quan t’has de readaptar després de pilotar la moto de Moto2, però, malgrat això, haver estat ràpid als entrenaments ens demostra que podem aconseguir millor resultats».

La suma d’aquestes valoracions dels 3 campionats disputats es mereix aquest balanç final de Cardelús: «He disputat moltes curses amb motos radicalment diferents, he treballat de valent tant amb Promoracing com amb l’Avintia Esponsorama i els equips han fet també una molt bona tasca. Sento que he continuat creixent com a pilot i fent-me més fort cursa a cursa. Des d’aquest punt de vista, la meva valoració del 2021 és positiva perquè he seguit fent passes endavant en unes categories molt competides i l’objectiu no és cap altre que el de seguir en la mateixa línia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT