Preparats per a la lliga

L’FC Andorra s’endú el partit davant l’Inter i ambdós conjunts surten beneficiats en vistes a les competicions

Per David Sansaloni

Bover lluita una pilota amb Júnior i Gomis en una jugada del partit d’ahir.
Bover lluita una pilota amb Júnior i Gomis en una jugada del partit d’ahir. | Inter Club d’Escaldes

L’FC Andorra es va endur finalment el derbi davant l’Inter Club d’Escaldes gràcies al resultat de 2-1 que van assolir a l’Estadi Nacional. Els tricolor es van avançar al marcador amb un gol de Bover, i en la represa d’una trobada que es va disputar a 80 minuts, Ahmed va aconseguir l’empat. Finalment, Molina va aprofitar una distracció defensiva dels escaldencs per establir el 2-1 final.

Els primers minuts van ser de monini tricolor, però l’Inter es va mostrar ben plantat en defensa, provocant la pressió intensa en certes jugades per impedir que l’FC Andorra tregués la pilota amb facilitat. La primera ocasió de perill va arribar passats els 10 minuts de trobada, amb un córner tret per Rubén Bover que gairebé acaba directament dintre de la porteria defensada per Gomes. Va ser el mateix Bover qui ho va tornar a intentar, aquesta vegada des de fora de l’àrea, però el seu xut amb cama esquerre no va poder superar el mar de cames escaldenques que se situaven al davant.

Quan havien transcorregut al voltant de 15 minuts, Enri va tenir la més clara per als seus. Una gran passada filtrada des de la defensa va deixar sol el català, que es va plantar cara a cara amb Gomes, i va ser el porter qui va aconseguir treure una mà providencial per evitar que l’1-0 pugés al marcador. L’Inter remava a contracorrent, intentant desbaratar les empentes ofensives de l’FC Andorra mentre buscava alguna opció ofensiva mitjançant les combinacions entre Ahmed i Soldevila.

Amb aquest context, va ser el capità tricolor, Bover, qui en un primer intent no va trobar porteria, però sí ho va fer al minut 35 amb un bon xut creuat des de fora de l’àrea al que no va poder arribar Gomes tot i estirar-se. Sent clar dominador, l’FC Andorra va marxar cap a vestidors amb l’avantatge mínim, però en la represa, quan encara no havien passat cinc minuts, una bona jugada combinada entre Artigas (que havia entrat en la segona meitat) i Soldevila la va finalitzar Ahmed, batent amb facilitat Ratti (que va entrar en substitució de Josele).

A partir d’aquest moment es va veure un Inter molt més agressiu, més atrevit, i que va establir una pressió més intensa. No obstant això, pocs minuts després del gol d’Ahmed, una treta en curt de Gomes cap a Soldevila, que havia baixat a rebre la pilota, va acabar als peus de Molina a causa de la pressió asfixiant dels homes de Sarabia, i va ser el mateix migcampista qui va fer pujar el 2-1 al lluminós. Tanmateix, els escaldencs encara van poder gaudir d’un parell d’ocasions clares. Ahmed errava sol dins l’àrea petita, enviant la pilota per sobre del travesser quan se situava sol, cara a cara amb Ratti, mentre que Paredes, amb una cavalcada des del mig del camp, aconseguia superar la defensa tricolor, però es va trobar finalment amb el porter italoargentí. El marcador ja no es va moure en cap moment, i amb el xiulet de l’àrbitre es va acabar el primer partit d’ambdós conjunts en aquest 2022.

«Estem preparats i amb ganes d’afrontar el pròxim partit. Volem recuperar les sensacions que vam tenir al desembre», va declarar Sarabia en acabar la trobada, mentre que l’entrenador de l’Inter, Fede Bessone, va assegurar que «el duel d’avui [ahir] ens ha servit molt per preparar-nos, per recuperar la forma física i afrontar de la millor manera la lliga en un mes de gener replet de trobades».

Les decles

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Estem preparats i amb ganes d’afrontar el pròxim partit. Volem recuperar les sensacions que vam tenir al desembre»