PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Galeria Alta acollirà l’obra de Joel Meyerowitz

L’exposició fotogràfica es podrà visitar del 21 de gener fins al 21 d’abril

Per El Periòdic

La fotografia ‘Christmas at Kennedy Airport’ del’any 1968.
La fotografia ‘Christmas at Kennedy Airport’ del’any 1968. | Joel Meyerowitz

La Galeria Alta, ubicada a Anyós, acollirà l’obra retrospectiva del fotògraf Joel Meyerowitz. L’exposició recull una selecció de les 24 fotografies més representatives de la seva extensa i rica carrera, les quals dialogaran amb l’espai habilitat de la galeria. L’obra es podrà visitar a partir del divendres 21 de gener fins al 21 d’abril, sempre amb cita prèvia.

Joel Meyerowitz va néixer a Nova York l’any 1938 i no ha deixat de capturar fotografies des de l’any 1962. Tot i que sempre s’ha vist a si mateix com un fotògraf de carrer en la tradició d’Henri Cartier-Bresson i Robert Frank, Meyerowitz va transformar tota la història del medi fotogràfic amb el seu ús pioner de la fotografia a color i una llibertat formal, temàtica i d’energies brillants.

Meyorowitz ràpidament va ser reconegut com una peça fonamental de la història fotogràfica i va exposar a Eastman House, Rochester, l’any 1966 i My European Trip al Museu d’Art Modern de Nova York (MOMA) l’any 1968. A més, va representar als Estats Units en la Biennal d’Arquitectura de Venècia l’any 2002.

El fotògraf novaiorquès va ser l’únic professional a qui se li va donar l’accés sense entrebancs a la Zona Zero després de l’11 de setembre.

Meyerowitz ha publicat més de 40 llibres i la seva obra ha aparegut en més de 350 exposicions entre museus i galeries de tot el món.

El seu treball es pot trobar en les col·leccions privades i públiques més importants, incloses el MOMA, el Museu Metropolità d’Art (MET) i el Whitney de Nova York; el Museu de Boston i l’Institut d’Art de Chicago, entre d’altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT