PUBLICITAT

L'ambaixada espanyola convoca una nova edició dels XL Premis Sant Jordi

Els treballs es poden presentar fins el dimecres 9 de febrer

Per El Periòdic

La façana de l'ambaixada d'Espanya a Andorra.
La façana de l'ambaixada d'Espanya a Andorra. | ARXIU ANA

 

La conselleria d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a Andorra i el col·legi María Moliner convoquen la quaranta-sisena edició del concurs literari XL Premis Literaris Sant Jordi 2022. A través d'aquesta iniciativa, el centre escolar i l'ambaixada del país veí del sud inviten i animen als alumnes de secundària, batxillerat i formació professional del sistema educatiu espanyol i als estudis equivalents de l'andorrà i el francès a participar en el certamen, el qual afirmen que té una gran tradició al Principat i molt bona acollida entre les diferents escoles, a banda de posar en relleu l'alta qualitat de les obres que s'hi presenten any rere any.

Respecte a les passades edicions, enguany el concurs literari innova amb la incorporació entre els membres del jurat del poeta andorrà Manel Gibert, qui juntament amb els professors dels departaments lingüístics de llengua catalana, castellana, anglesa i francesa del centre del sistema espanyol i la coordinadora del Ensino Português no Estrangeiro del Instituto Camões de Portugal en Andorra, Filipa Soares, decidiran qui serà el guanyador. Els premis compten amb el patrocini de Barcanova Editorial, Bomosa Fundació, Acción Cultural de l'ambaixada, l'Instituto Camões i l'AFA del col·legi espanyol María Moliner. A més de la col·laboració de BYLD i el comú de Sant Julià de Lòria.

Els guardons s'atorgaran indistintament als treballs escrits en català i castellà, i hi haurà un premi especial per als textos en anglès, francès i portuguès. Així, també es mantenen les quatre modalitats de poesia, narrativa, teatre i assaig, amb dues categories depenent de l'edat dels participants: la primera de 12 a 14 anys i la segona a partir de 15 anys, exceptuant la modalitat d'assaig, la qual queda limitada als alumnes més petits de quinze anys.

Els treballs dels alumnes preseleccionats pels centres educatius hauran de presentar el text abans de les 15 hores del dimecres 9 de febrer a la seu de secundària i batxillerat del col·legi María Moliner. A banda del certamen literari, des de l'ambaixada informen que cada any es duu a terme, previ a la celebració, un concurs per seleccionar les imatges que il·lustraran la cartelleria i edició del llibre, i notifiquen que la guanyadora ha estat Lucía Guzmán, estudiant de quart de l'ESO al centre escolar del sistema espanyol. L'acte d'entrega dels guardons se celebrarà el pròxim 9 de juny a les 18 hores al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT