PUBLICITAT

GranPallars estudia la creació d'un forfet conjunt amb Grandvalira

  • La firma catalana rebrà el 'know how' de Pas Grau i crearà sinèrgies comercials amb Andorra
  • L'estació andorrana projecta enviar esquiadors a Sud-amèrica que gaudiran d'avantatges
IRENE CASASAYAS
ESPOT ENVIADA ESPECIAL

Periodic
Sala, Perot i Viladomat, davant del cim dels Encantats al Parc Nacional d'Aigüestortes, ahir. Foto: I. C.

El més que sol.licitat model d'estació d'esquí semipública i privada a les Valls del Nord ja és una realitat empresarial. Ho és, però a l'altra cara de la vall, al Pallars Sobirà. En aquest cas el propietari no són els comuns, sinó l'Institut Català de Finances (ICF). GranPallars és l'empresa gestora dels camps de neu de Port Ainé i d'Espot Esquí. I Pas Grau Internacional disposa del 50% de l'accionariat. L'altre tros del pastís el conformen: 46 socis, 42 empresaris de la comarca, un soci de referència com són els ajuntaments d'Espot i Rialp, i la Diputació de Lleida.

¿Com repercutirà a Andorra l'aventura de Pas Grau a GranPallars? La firma catalana aprofitarà l'estructura comercial de Grandvalira per incorporar "valor afegit" al seu producte. Per exemple estudiant la possibilitat de crear un forfet conjunt amb la companyia andorrana, o almenys un passi de neu o d'estiu en què els consumidors es beneficiïn del que proposen tots dos parts. És un més dels objectius cap a l'hivern i l'estiu exposats ahir pel conseller delegat de GranPallars, Joan Sala, i el principal accionista de la filial de Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig), Joan Viladomat, en una trobada amb la premsa al Parc Nacional d'Aigüestortes.

És a partir de la implicació dels agents del territori, de trobar uns "alcaldes raonables" i d'actuar
...

PORTE DES NEIGES
Abans de rescindir el contracte entre l'Ajuntament de Porta i Pas Grau per expandir les pistes del Pas de la Casa fins a l'estació de Porte Puymorens, es van dur a terme una sèrie de comitès de conciliació per desbloquejar la situació. "En vam fer cinc i després es va decidir vendre els béns al més aviat possible" va indicar Viladomat. Un pèrit va concloure que l'Ajuntament havia d'indemnitzar Pas Grau amb 15 milions d'euros per les inversions fetes i els guanys no aconseguits. [email protected]


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT