PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sax Fest arriba a la seva novena edició i presenta tres noves obres

Es preveu que mig miler de persones visitin el certamen

Per El Periòdic

El director general de l’Andorra Sax Fest, Efrem Roca, amb Conxita Marsol, Sílvia Riba i Enric Torres.
El director general de l’Andorra Sax Fest, Efrem Roca, amb Conxita Marsol, Sílvia Riba i Enric Torres. | Comú d’Andorra la Vella/ TONY LARA

L’Andorra Sax Fest, que se celebrarà del 9 al 16 abril arriba a la novena edició i s’espera que mig miler de persones arribin al Principat durant aquella setmana.

El director general del certamen, Efrem Roca, va explicar que entre els concursos de grans i joves hi ha al voltant de 100 participants, a banda d’una cinquantena de persones que vindran a fer les classes individuals, uns 20 o 30 professors, el jurat i els concertistes. «En total hi ha entre 170 i 180 acreditacions, que amb els acompanyants són gairebé aquest mig miler de persones», va afirmar Roca durant la presentació de l’esdeveniment cultural.

Com a novetat principal d’aquesta edició hi ha l’estrena de tres obres. D’una banda, hi haurà l’obra final del Solo Competition anomenada Straight Ahead i creada per Jean Denis Michat. A més, per a la categoria B del Solo Youth Sax es presenta l’obra Poême de Toni Gibert, i en la màxima categoria del concurs de joves sonarà la nova composició de Jordi Griso Andsax. Roca va informar que aquesta darrera peça tindrà una versió per a piano i saxo i també una per orquestra, que interpretarà l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) durant el concert del 14 d’abril. 

Aquest festival internacional compta amb participants de 24 nacionalitats, amb 76 inscripcions pel Solo Competition i 30 pel Youth Solo, i al voltant d’un 50% sempre repeteixen d’edicions anteriors. Roca va remarcar la importància i el fet diferencial de les classes individuals amb 18 professors de prestigi. Concretament, ja s’han venut 150 de les 165 classes individuals.

Pel que fa al concurs dels grans que forma part dels certàmens musicals de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música començarà els dies 10 i 11 d’abril amb la primera ronda, en la qual només passaran un màxim de 18 aspirants dels 76 totals. La segona ronda se celebrarà el 13 d’abril i un total de sis aspirants podran passar a la final del concurs del dia 15 d’abril amb les actuacions acompanyades per l’ONCA. Quant al concurs pels joves, el qual estarà estructurat en cinc categories en funció de les edats, es celebrarà el 14 d’abril.

A banda, durant la celebració del Sax Fest també s’oferiran cinc concerts oberts a tota la ciutadania al Centre de congressos de la capital, que tindran un preu de cinc euros pels majors de 18 anys i de tres euros pels menors. El primer concert serà el 9 d’abril i anirà a càrrec de Chiara Cannavale, la guanyadora del Youth Sax Competition del 2021. 

D’altra banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va avançar que enguany el comú donarà una beca a l’estudiant andorrà de l’Institut de Música que obtingui la millor qualificació al concurs. «És una manera de promocionar el jazz i animar els alumnes del nostre institut perquè vegin que se’ls valora», va detallar Marsol. Dos alumnes andorrans, dels sis que hi participen, podran optar a tenir la matrícula de l’institut gratuïta de cara a l’any vinent. A més, la cònsol va emfatitzar que «l’esdeveniment ajuda a difondre el nom d’Andorra a l’exterior».

En la presentació també hi van participar el director de Producte i Nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT