PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Puigneró avala l’aeroport de la Seu i aposta per una ruta amb Londres

El conseller recorda que cal un permís especial del govern espanyol

Per El Periòdic

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró,visita ahir a l’aeroport de la Seu.
El vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró,visita ahir a l’aeroport de la Seu. | RadioSeu

el vicepresident del govern de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró, fa una valoració molt positiva de la posada en marxa de vols comercials des de l’Aeroport Andorra-La Seu, amb l’estrena aquest hivern passat de la línia regular amb Madrid. Puigneró va detallar dijous que, gairebé mig any després de la seva posada en servei, aquesta connexió manté una ocupació mitjana al voltant del 60%, per la qual cosa supera àmpliament el 40% que hi havia com a objectiu inicial. De fet, s’ha superat el 70% de seients coberts durant la temporada d’esquí. Això la converteix en una de les línies estatals amb millor ocupació actualment. Per tot plegat, els executius català i andorrà preveuen renovar l’acord per mantenir la línia, que gestiona Air Nostrum.

Paral·lelament el Govern d’Andorra, que gestiona la promoció i recerca comercial de l’aeroport, ha anunciat aquests dies que ja estudien la viabilitat d’obrir una nova connexió amb Londres. El ministre de Presidència, Jordi Gallardo, va viatjar la setmana passada a la capital anglesa i es va reunir amb responsables tant del govern britànic com de la companyia British Airways per explorar aquesta possibilitat. Sobre aquesta opció, Puigneró va assenyalar que la potenciació de l’aeroport de la Seu «va en la bona línia», tot i que va recordar que la possible ampliació cap a Londres té una dificultat afegida, pel fet que el Regne Unit ja no és a la Unió Europea després del Brexit. Per això, caldria adaptar-se a la nova legislació entre la UE i la Gran Bretanya en matèria aeroportuària. Això passaria perquè l’Estat espanyol autoritzi l’arribada a la pista urgellenca de vols de fora de l’Espai Schengen. Pel que fa a les altres possibilitats de la instal·lació pirinenca, els vols des de Lisboa i París, de moment no se n’ha iniciat gestions, però també entren en els objectius de futur.

Després de participar al migdia a la constitució de l’associació la Seu Tech City, en què també hi va ser present Gallardo, Puigneró va visitar el nou heliport d’emergències 24 hores de l’Alt Urgell, situat just al costat de l’Aeroport Andorra-La Seu, informa RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT