PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guillem Viladomat és un dels seleccionats per l’EmTech

El guardonat va dur a terme una aplicació de seguiment i emergència per a rellotges

Per El Periòdic

Vanessa Arroyo en un moment de la ponència.
Vanessa Arroyo en un moment de la ponència. | ARI

La conferència EmTech de la revista MIT Technology Review publica cada any un llistat dels innovadors menors de 35 anys que considera més brillants. Noms com Sergey Brin i Larry Page, fundadors de Google, o JB Straubel, cofundador de Tesla, han format part d’aquesta selecció en edicions passades. Així, l’andorrà Guillem Viladomat, CEO de Durcal, ha estat un dels 35 innovadors seleccionats, amb una designació que valora la seva capacitat emprenedora aplicada a diversos àmbits tecnològics en àrees de sostenibilitat, medicina, energia o educació, entre altres.

Els nominats es donen a conèixer durant la celebració del Festival d’Innovadors menors de 35 anys d’Europa. En aquesta ocasió, el certamen es va dur a terme a Donegal (Irlanda). Des de l’àrea d’Innovació d’Andorra Recerca + Innovació (ARI), aquest any, la institució va formar part del comitè organitzador. A més, la coordinadora de l’Andorra Living Lab i Relacions Internacionals de l’ARI, Vanesa Arroyo, va protagonitzar una ponència per situar el Principat al mapa europeu de l’emprenedoria i per parlar sobre l’impacte de les accions humanes envers els ecosistemes naturals i com, a través de les noves tecnologies, es poden monitoritzar per tal de prendre millors decisions al voltant del turisme, la mobilitat o la biodiversitat. La ponència va rebre el títol de: Sustainability & Innovation on the Road Less Travelled.

Pel que fa a l’activitat innovadora del guardonat, Viladomat és CEO i fundador de Durcal, una aplicació per a dispositius mòbils que monitoritza l’activitat de la persona que duu posat un rellotge amb dispositiu GPS. Entre altres funcions, l’aparell, pensat perquè el facin servir persones d’edat avançada, porta incorporat un micròfon i un altaveu que es poden utilitzar en casos, per exemple, d’emergència. D’altra banda, el rellotge es pot connectar, només pitjant un botó, amb els serveis mèdics mitjançant els sistemes de geolocalització. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT