L'Inter d'Escaldes es proclama campió en una última jornada d'infart

Tercer títol consecutiu per a l'equip escaldenc, que iguala en el descompte dos gols en contra davant el Sant Julià

La plantilla de l'Inter celebra el títol moments després de rebre la copa de campió de la Lliga Multisegur 21-22, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | Xavi Miró / FAF

L'última jornada dels play-offs de la Lliga Multisegura Assegurances. En la línia del que ha estat tota la temporada, l'emoció no va faltar ahir en una jornada unificada entre el Centre d'Entrenament de la FAF i el CE La Massana a la qual es va arribar amb el campió per decidir. El favorit, l'Inter, no va fallar i va sumar el seu tercer títol consecutiu... Però la incertesa es va mantenir fins el final perquè els escaldencs van acabar igualant en el descompte dos gols en contra davant el Sant Julià mentre a l'altre camp, la UE, l'únic que podia prendre-li el títol, va començar avançant-se però no va passar de l'empat contra l'Atlètic d'Escaldes.

UE SANT JULIÀ 2 - INTER CLUB D'ESCALDES 2

L'Inter partia com a líder amb 3 punts d'avantatge sobre la UE però el Sant Julià també tenia opcions de ser segon, posició que concedeix plaça europea. Els lauredians van estar una bona estona en aquesta posició... fins que al descompte es va descomposar. L'Inter va sortir amb ganes de pilota des del xiulet inicial i al minut 7 va tenir la primera ocasió, amb un xut enverinat al primer pal de Soldevila rebent dins l'àrea que va treure Carrio amb la punta dels dits. Els lauredians també van deixar clar que a la contra podien fer força mal i poc després Bacari, des de la frontal, va provar un xut ras i creuat que va aturar amb dificultats Josep Gomes.

L'Inter va tenir dos més als volts de la mitja hora però ni Soldevila primer, ni Ahmed després, van encertar a superar Carrio. 5 minuts abans del descans es va avançar el Sant Julià a la sortida d'un còrner que va rematar a la xarxa Julian Fernandez després d'una sèrie de rebuigs.

En aquells moments, els lauredians eren segons i així seguirien fins el minut 94. L'Inter va sortir amb una marxa més a la segona part, però el Sant Julià va aguantar atac rere atac i al minut 60, en la primera sortida al contraatac que feia després del descans, Maldonado va assistir a Casas i aquest va batre Josep Gomes amb un xut potent, creuat i col·locat a prop del pal. L'Inter va seguir insistint i al 68 va gaudir d'un penal comès sobre Artigas. Ahmed el va xutar a la seva esquerra i Carrio va tornar a aparèixer per mantenir el 2-0.

El líder va seguir insistint, però no trobava la manera de marcar... fins el descompte. Al minut 93 Paschetta va deixar el seu equip en inferioritat i en la següent acció, Roca va combinar amb Paredes i aquest últim va superar Carrio amb un xut ras i col·locat des de la frontal. I al 94, Ildefons Lima -l'altre suplent que havia sortit al minut 86 en busca de la gesta- va rematar de cap per fer esclatar el deliri dels escaldencs.

UE SANTA COLOMA 1 - AT ESCALDES 1

La UE necessitava guanyar i que l'Inter perdés per ser campió però amb un empat també podia perdre el segon lloc si el Sant Julià vencia. Tot es va posar de cara per als escaldencs als 18 segons, quan Juanan Entrena va aprofitar una errada defensiva de l'Atlètic per encarar Victor Lopez i fer pujar l'1-0. L'Atlètic va empatar en la primera acció de perill sobre l'àrea d'Ahamada. Va ser en una falta que Pedro Santos va executar al pal llarg, potent, a prop del pal. El Kabbou va tenir el 2-1 a les seves botes però en una doble ocasió, va xutar al pal i en el rebuig, per sobre del travesser amb tot a favor.

Els colomencs van seguir buscant el gol amb pilotes llargues, com li agrada, però gairebé ja no va inquietar el meta rival i es va arribar al descans amb l'1-1. La calor va passar factura als dos equips i la segona part es va jugar a un ritme més lent. La UE necessitava un gol per ser campió, perquè a l'altre camp vencia el Sant Julià, però li va faltar verí en la finalització. Paulino, Rebés i Portuga van tenir les més clares, però gairebé totes les rematades anaven fora i el marcador no es va moure més.

CE CARROI 1 - FC ORDINO 1

El cuer i ja descendit Carroi va tornar a puntuar davant un Ordino que ja amb la permanència segellada. El Carroi es va avançar en el marcador a la primera part, amb un gol de Roberto López al minut 36 però l'Ordino va aconseguir empatar sobre la botzina, amb un gol de Joao Pedro al minut 94.

FC SANTA COLOMA 8 - UE ENGORDANY 1

L'FC Santa Coloma va golejar un Engordany que haurà de jugar la promoció contra l' Immobiliaria CISA FS La Massana. Guillaume López va destacar amb un hattrick que augmenten fins a 21 gols els aconseguits pel màxim golejador de la Lliga Multisegur Assegurances 2021-2022. També van marcar per als colomencs Coto, Hamza, Laborda, Andreu Ramos i Enric Pi. El gol de l'Engordany el va aconseguir Marcel Olivia.