PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna la Champions

L’Inter Club d’Escaldes s’enfrontarà a La Fiorita 1967 de San Marino en les semifinales de la ronda preliminar

Per El Periòdic

Un instant del sorteig de la UEFA per a establir les semifinals de la ronda preliminar de la Champions League, a
Un instant del sorteig de la UEFA per a establir les semifinals de la ronda preliminar de la Champions League, a | UEFA

Torna la màxima competició europea per a un equip del Principat. Torna la Champions League per a l’Inter Club d’Escaldes. Els tricolor van conèixer ahir el seu rival en les semifinals de la ronda preliminar del torneig, ja que faltava saber quin equip sortiria vencedor a la lliga de San Marino, i finalment serà La Fiorita 1967. 


La cerimònia del sorteig de la ronda preliminar de la UEFA Champions League 2022-2023 es va celebrar al migdia, a la Casa del Futbol Europeu en Nyon (Suïssa), i finalment van quedar establerts els dos partits d’aquesta fase previa, amb els escaldencs enfrontant-se als de San Marino, i el Levadia Tallinn (Estònia) que es veurà les cares amb el Víkingur Reykjavík (Islàndia). Tots dos duels es dsputaran el pròxim dia 21 de juny, i en el cas dels andorrans a partir de les 13.00 hores locals (15.00 hores andorranes) en l’estadi Víkingsvöllur de Reykjavík.


Un dels capitans de l’equip escaldenc, Sergio Moreno, va ser el representant del vestidor ahir, en sortir a valorar l’enforntament que espera al conjunt andorrà d’aquí a dues setmanes. «Serà un partit molt dur. És el campió de San Marino i un equip que ha participat en més eliminatòries de Champions que nosaltres», va declarar Moreno. A més, l’internacional tricolor va fer incís en les estadístiques i en la visió que pot tenir l’esèctador de cara al duel, assenyalant que «Els coeficients diuen que és un rival similar a nosaltres, però no ens podem confiar. Anirem a lluitar i a fer el millor partit possible».


Segons va confirmar el jugador, el club començarà a partir d’avui a analitzar el rival i preparar l’estratègia per intentar obtenir el passi a la final de la ronda preliminar. En el cas de Moreno, aquest ja sap el que es enfrontar-se contra el futbol sanmarinense, ja que fa escassos mesos ho va fer amb el combinat absolut, tot i que el migcampista assegura que «és clar que no és el mateix jugar en el context de la selecció que a nivell de clubs, però podem fer-nos una idea del que serà en gran mesura». L’objectiu del club és clar: aconseguir passar de ronda.

D’igual manera, només un equip podrà superar la ronda preliminar i classificar-se per a la primera ronda de classificació, el sorteig de la qual serà el 15 de juny i consistirà en eliminatòries a doble partit que tindran lloc els dies 5 i 6, i 12 i 13 de juliol. Els altres tres equips passaran a la segona ronda de classificació de la UEFA Europa Conference League.


El que també va voler aportar el seu punt de vista va ser un dels homes insigna del conjunt escaldenc. El davanter Genís Soldevila va comentar que «sabem que per a nosaltres és una final i l’encarem amb molta il·lusió, i sobretot amb ganes de millorar el que vam fer l’any passat», mentre afegia que «faremla feina que toqui per treure la victòria».

 

Canvis a la plantilla

 

Ara fa just una setmana, l’Inter d’Escaldes va comunicar els primers canvis a la plantilla de cara a aquest repte europeu. Alberto Espeso, Joel Paredes, François Gomis i Besjan Bërnaca van ser els primers noms en confirmar-se que no continuarien a l’equip de cara a la temporada vinent. «El club agraeix la participació dels quatre jugadors que van formar part de la plantilla guanyadora del tricampionat de Lliga andorrana», va fer públic l’entitat a les xarxes socials.


D’aquesta manera, es preveuen fitxatges que, en primera instància, arribarien al vestidor per a ajudar en aquesta fase, però que podrien continuar de cara a la pròxima campanya. «Sabem que quan arriben aquestes èpoques el club intenta que la gent que vagi a Europa sigui la més competitiva possible, tot i que els companys que han estat fins ara eren molt bons, però això és futbol», va dir Moreno. D’altra banda, Soldevila va voler desitjar «sort» als companys que jo no formen part de la disciplina. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT