PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Inter d’Escaldes es mesura amb el Víkingur per passar de ronda

El guanyador d’aquest partit s’enfrontarà a tot un clàssic com el Malmö

Per El Periòdic

Els jugadors de l’Inter durant l’últim entrenament abans d’enfrontar-se al Víkingur avui.
Els jugadors de l’Inter durant l’últim entrenament abans d’enfrontar-se al Víkingur avui. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter Club d’Escaldes i el Vikingur Reykjavík s’enfrontaran avui, a partir de les 21.30 hores (hora d’Andorra), en la final de la ronda preliminar de la Champions League, buscant un lloc en la primera ronda de classificació. 


Els escaldencs van haver de remuntar en la semifinal contra La Fiorita, ja que els locals es van avançar en el minut 45 per mitjà de Danilo Rinaldi. No obstant això, Genís Soldevila va igualar el marcador en el minut 55, i va afegir un segon gol cinc minuts més tard, registrant un doblet en la segona meitat que va ser suficient perquè l’equip andorrà passés a la final.


D’altra banda, l’equip d’Arnar Gunnlaugsson va passar còmodament a la final gràcies a la victòria per 6-1 sobre l’FCI Levadia. Els vikings van anar perdent quan passaven cinc minuts de trobada el passat dimarts, però al descans ja havien aconseguit posar-se amb un 3-1 favorable, mentre que en la segona meitat van marcar altres tres gols per a situar-se a una victòria de la primera ronda de classificació de la Lliga de Campions.

 

Una passa endavant

 

L’equip d’Otger Canals ha caigut en aquesta fase de la Copa d’Europa en les seves dues últimes participacions, però va aconseguir la segona ronda de classificació de l’Europa League en la campanya 2020-2021, a més d’arribar a la segona ronda de classificació de la Conference League la temporada passada. Amb aquest context, l’equip del Principat vol fer una passa endavant per deixar enrere fantasmes del passat, i és que la passada temporada van guanyar en semifinals a l’HB d’Illes Fèroe, però després va perdre contra el Pristina kosovar per 2-0, per la qual cosa busacaran revenja.


Per a aconseguir-ho hauran de passar per sobre del Vikingur, que per la seva part va aixecar l’any passat el seu sisè campionat de la lliga islandesa. A més, és tracta d’un equip amb experiència europea, ja que van aconseguir passar a la primera ronda de classificació de la Champions League en la temporada 1992-1993, mentre que van estar presents també en la primera ronda de classificació de l’Europa League, tant en la campanya 2015-2016 com en la 2020-2021.


D’altra banda, el Vikingur arriba amb una mica més de rodatge, ja que porta disputats 10 partits de lliga, ocupant actualment el tercer lloc de la taula amb 19 punts, a més d’haver aconseguit cinc victòries consecutives en totes les competicions.

 

Amb confiança

 

Tot i no tenir un context favorable, el vestidor de l’Inter es troba confiat i amb ganes d’afrontar el repte. «Serà un partit molt diferent de l’últim, però estem plenament convençuts que podem donar la sorpresa», va declarar el lateral Iván de Nova ahir, mentre afegia que «és un equip molt intens, amb molta envergadura i haurem d’anar molt amb compte amb el joc aeri, ja que guanyen la gran majoria dels duels».


Per la seva part, el més veterà de l’equip, l’internacional tricolor Ilde Lima, va assenyalar que el Vikingur «està en plena competició, molt més rodats i juguen a casa. Serà difícil, però volem tornar a fer història». Lima suma tres victòries europees amb un equip andorrà i vol «seguir sumant amb l’Inter d’Escaldes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT