PUBLICITAT

Ordino

Dolsa carrega contra el Govern per la renúncia del vial de la Massana

El pla director d’Ordino Arcalís preveu una inversió de 2,2 milions

Per Àlex Pont

El conseller de comú de X’Ordino Enric Dolsa.
El conseller de comú de X’Ordino Enric Dolsa. | À.Pont

El conseller de comú de X’Ordino Enric Dolsa va carregar contra el Govern per la renúncia a continuar el projecte d’infraestructura original del desviament de la Massana per descongestionar el trànsit en direcció a les valls del nord. En aquest sentit, el grup de l’oposició va apel·lar directament al cap de Govern, Xavier Espot, per tal que l’Executiu reconsideri «urgentment» les prioritats d’inversions a escala de país, ja que «no hi ha cap alternativa possible ni cap solució que no passi per la construcció del vial i, si no és així, que es preguntin per què cada dia centenars d’ordinencs es veuen immersos en embussos a la Massana».

Al seu torn, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va respondre que «tenint en compte la situació pressupostària del Govern, és impossible dur a terme a curt termini un projecte d’aquesta envergadura» i va afegir que, de moment, «s’haurà d’aguantar la situació amb les mesures provisionals i les vies intermèdies per pal·liar els problemes de mobilitat». Malgrat això, Dolsa va afirmar que la majoria comunal «no ho pot dir públicament, però estic segur que s’alineen amb la meva posició».

Pel que fa a la sessió de Consell de Comú, es van aprovar els nou punts del dia per unanimitat sense cap objecció de les formacions de l’oposició. D’aquesta manera, la corporació va aprovar el pla director d’Ordino Arcalís, el qual preveu una inversió de 2,2 milions d’euros a la zona de la Coma i de Planells. Originalment, la injecció de capital no arribava als 900.000 euros, però s’ha decidit incrementar l’aportació per tal de millorar la zona d’esquiadors debutants i un nou teleesquí.

 D’altra banda, Dolsa va afirmar que les reunions entre els grups de l’oposició i la majoria s’estaven produint amb «normalitat» i també va destacar que s’estan intentant trobar vies consensuades envers un assessorament jurídic efectiu per als projectes de construcció d’immobles. Per acabar, la majoria va indicar que s’està treballant en el conveni de cessió de l’hotel Casamanya després d’haver-se celebrat la primera reunió entre el quart i el Govern. 

Reunió de poble sobre el creixement urbà

El cònsol major va anunciar que es durà a terme durant les pròximes setmanes una reunió de poble per tal de fer públics els resultats dels estudis de la sostenibilitat dels recursos hídrics i el creixement urbà. Així doncs, la corporació es va oposar a l’opció de denegar llicències urbanístiques als promotors, tot i que, primer de tot, s’han d’extreure les conclusions sobre els informes i valorar la viabilitat dels projectes de construcció que estan per venir. En aquest sentit, Mortés va assenyalar que «tornem a tenir el repte de modular les inversions per trobar un equilibri entre el patrimoni natural i el creixement econòmic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT