PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra i Europa estableixen el full de ruta per tancar les negociacions

La setmana que ve comencen les converses sobre telecomunicacions

Per El Periòdic

Landry Riba i Maros Sefcovic en un moment de la roda de premsa.
Landry Riba i Maros Sefcovic en un moment de la roda de premsa. | Govern d\'Andorra

El vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, va rebre ahir a Brussel·les als caps negociadors de l’acord d’associació d’Andorra, Mònaco i San Marino, per establir un full de ruta compartit entre les diferents parts que permeti tancar les negociacions amb la Unió Europea a finals del 2023. Aquest document estratègic conté un programa ampli amb consideracions específiques per a cada país i una previsió dels actes i les reunions temporals per a l’horitzó dels pròxims 18 mesos. «Aquest full de ruta reflecteix l’ambició política de la Comissió Europa, també compartida pel Consell, de tancar aquesta negociació a finals de l’any que ve», va assenyalar Sefcovic, el qual va manifestar que «el futur text de l’acord d’associació és un dels projectes més ambiciosos de la Unió Europea amb socis externs».

Al seu torn, el secretari d’estat d’Afers Europeus, Landry Riba, va assenyalar que, si bé un any i mig és un període curt amb relació als set anys que han transcorregut des dels inicis de la negociació, «som capaços d’assumir el repte i assolir un text ambiciós que permeti a Andorra, Mònaco i San Marino integrar un mercat interior homogeni tot contemplant les especificitats dels nostres països, per participar en la Unió des de la nostra diversitat».

Finalment, totes les parts van destacar, en una roda de premsa conjunta, la importància de tractar de manera prioritària els temes més sensibles de la negociació. «Andorra va posar sobre la taula la lliure circulació de persones el mes passat, i la setmana que ve iniciem les converses sobre l’àmbit de les telecomunicacions», va recordar Riba. Per part de la Comissió Europea, Sefcovic va apuntar que la Unió Europea «és absolutament conscient que hi ha especificitats que han de ser preses en consideració i tindrem una aproximació constructiva per tal de trobar solucions positives per a totes les parts», segons va informar el Govern en un comunicat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT