PUBLICITAT

Andorra la Vella

MoraBanc no acomiadarà cap treballador en la fusió amb BSA

El banc groc s’integrarà a l’octubre i aportarà la meitat (350) dels accionistes actuals

Per Albert Belis

La junta general d’accionistes, ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
La junta general d’accionistes, ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. | BSABanc

El procés de fusió entre MoraBanc i BSABanc no comportarà cap acomiadament i, per tant, la totalitat de la plantilla del banc groc s’incorporarà a la nova entitat sorgida de la fusió. D’aquesta manera, la plantilla resultant serà d’uns 400 treballadors, 140 dels quals provenen de BSABanc. Pel que fa a les oficines, se’n tancarà alguna, sobretot per evitar duplicitats, com és el cas de les dues que hi ha a prop a l’avinguda Meritxell, però es mantindran la majoria, tot i que les que es tanquin no ho faran fins més enllà del mes d’octubre vinent. Amb tot, els clients no notaran gairebé cap canvi, doncs en la majoria dels casos conservaran la mateixa oficina i gestor que tenien fins ara, i només es produirà el relleu de color, del groc al blau, segons van assegurar ahir els responsables dels dos bancs abans de la darrera junta general d’accionistes que va celebrar BSABanc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

«Després de 22 anys, ha estat l’última assemblea d’una entitat, però és la primera d’un altre banc nou que neix més fort, així que creiem que és un dia molt potent, molt maco, ja que Andorra tindrà una nova entitat més potent que la que teníem fins ara, almenys per part nostra, així que és un motiu de satisfacció», va afirmar el president de BSABanc, Miquel Alabern.

Per la seva banda, el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, va valorar que «la gràcia és que som dos bancs que els dos guanyem diners, de manera que tampoc tenim una necessitat de fer una eficiència ràpida i traumàtica, així que anirem a poc a poc i de forma natural absorbirem els llocs». A partir d’aquí, «ens anirem adaptant perquè la banca està en un procés d’entrada de nova regulació, que exigeix nous recursos, també per la digitalització, que demana més perfils». Sobre el futur, Alsina va afirmar que «tenim l’ambició de decidir el futur per nosaltres mateixos, de manera que volem ser un banc referent a Andorra, i també tenim l’obligació de sortir a fora i afrontar els reptes de la banca, que són molts, sobretot el tema informàtic i de la digitalització».

Així les coses, BSA Banc SA va celebrar la seva darrera junta general d’accionistes en què es va aprovar el projecte de fusió de l’entitat amb MoraBanc Grup. Aquesta aprovació arriba després de les dels consells d’administració de les dues entitats i la de la junta d’accionistes de MoraBanc. Ara l’operació només requereix la validació de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) per fer-se efectiva i, segons les previsions, serà durant el mes d’octubre, quan MoraBanc quedarà com a única marca. Dels 700 accionistes amb què comptava BSABanc, només la meitat –uns 350– es mantindran en la nova entitat, on representaran només el 4% de la societat conjunta. 

En la junta celebrada ahir, es van validar els comptes i el resultat de l’exercici 2021, un exercici que ha estat extraordinari per BSA amb un benefici d'11,3 milions d’euros, «el més alt registrat mai» per l’entitat, segons va assegurar en un comunicat. D’aquest import, la Junta va aprovar destinar 3,5 milions a dividends.

Per la seva banda, Miquel Alabern va exposar que, al tancament de 2021, el balanç del banc era un 14,8% més gran que l’any anterior. Els recursos de clients van augmentar un 11,44%, la ràtio de solvència CET1 'fully loaded' es va situar en un 20,59% i el ROE en el 10,67%, uns nivells «molt alts» i «per sobre» del conjunt dels bancs andorrans i europeus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT