PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca el Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany

El format és divers amb concerts per a tots els públics per recuperar l’essència del 1985

Per El Periòdic

Un moment de la inauguració del festival, ahir a la plaça Coprínceps.
Un moment de la inauguració del festival, ahir a la plaça Coprínceps. | Comú d\'Escaldes-Engordany

El Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany ja torna a ser una realitat. Ahir al vespre, la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, va donar el tret de sortida a la mostra musical a so de trompeta a la plaça Coprínceps per donar pas al concert de la banda Liceu Jazz Grup. El festival, que durarà set dies, des d’aquest dijous i fins al 6 de juliol, consta de concerts d’artistes de renom a la sala del Prat del Roure, concerts a l’exterior a la plaça Coprínceps, Jam sessions i fins i tot una vessant més educativa. «S’ha fet un format molt divers amb concerts gratuïts i també de pagament per a tots els públics» amb l’objectiu de «recuperar aquella bona sensació que hi havia hagut en aquell festival que molta gent coneixia i que havia aconseguit consolidar-se», va manifestar Gili, convençuda que «tenim tots els elements perquè pugui ser així».

Cal recordar que el festival va néixer el 1985, però que es va deixar de fer a inicis del 2000. Enguany, la corporació va decidir recuperar el festival amb la seva 38a edició. «És veritat que hi va haver un trencament i que s’ha continuat fent jazz durant aquests anys a la parròquia, però res a veure amb el que tornem a fer ara», va remarcar la cònsol major.

Els plats forts del festival són els concerts que se celebren a la sala del Prat del Roure i que van arrencar ahir amb Marco Mezquida i s’allargaran fins al 3 de juliol. Així, avui serà el torn de Sílvia Pérez Cruz i la Farsa Circus Band; demà actuarà Mario Biondi; i el diumenge clourà aquesta part més internacional del festival amb l’actuació de Ron Carter. Aquests quatre concerts són de pagament, i tot i que en un primer moment va costar engegar la venda d’entrades, «ara s’ha anat accelerant i els indicadors ens porten a pensar que l’assistència serà bona», va expressar Gili, que es va mostrar molt optimista amb l’afluència de públic que hi haurà. De fet, amb xifres d’aquest dimecres, ja hi havia venudes més de la meitat de les entrades, i, per tant, la corporació s’ha mostrat molt satisfeta per poder tenir ja més del 50% de l’aforament complet cada dia.

L’entrada pel concert d’ahir a la nit tenia un cost de 10 euros i per la resta de concerts valdran 25 euros. A més, el comú també ofereix la possibilitat d’adquirir un abonament per als quatre concerts a un preu de 60 euros, segons va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT