PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Negocien pel Comunal

L’FC Andorra i el Comú d’Andorra la Vella analitzen les possibilitats del Joan Samarra de cara a la temporada

Per El Periòdic

A l’esquerra, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. A la dreta, el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca.
A l’esquerra, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. A la dreta, el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara - @fcandorra

El Comú d’Andorra la Vella i l’FC Andorra van tenir el seu primer apropament aquest mateix dimecres quan, segons va afirmar ahir la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ambdues entitats es van reunir per valorar les possibilitats de l’Estadi Comunal Joan Samarra de cara a esdevenir seu d’entrenament del club, així com terreny per disputar els partits de la Conference League.


Marsol va confirmar que «ja ens hem reunit amb el club i vam estar parlant de la gespa del Comunal i a veure què podem fer perquè l’equip faci ús de les instal·lacions per entrenar». D’igual manera, la cònsol major també va explicar que «avui [ahir] s’ha fet una primera visita a l’Estadi Comunal, s’ha mirat l’estat de la gespa i ara el comú valorarà els compromisos establerts. També podrem trobar solucions que incorporen els dos camps que hi ha a la plana baixa de Santa Coloma, i entre tots podrem fer que l’FC Andorra durant aquest temps, mentre es construeixi l’estadi a Encamp, pugui utilitzar el nostre estadi almenys un any o sis mesos, el que necessitin».


Una vegada consolidada aquesta primera presa de contacte entre les dues organitzacions, i materialitzada la primera visita a les instal·lacions, representants de les dues corporacions es tornaran a reunir la setmana vinent per acabar de resoldre la situació. De moment, i segons va detallar Marsol, el comú es troba en un moment d’anàlisi de les peticions de l’FC Andorra i dels «compromisos que tenim d’ús de l’estadi. Veurem si són compatibles i per la nostra part farem tots els esforços perquè es pugui tirar endavant. Sabem que és important i necessari ajudar i col·laborar entre tots».

 

Sense despesa del Comú

 

Si hi hagués qualsevol modificació a l’Estadi Comunal, l’FC Andorra seria l’únic que s’hauria de fer càrrec de les despeses. Així de clar ho va deixar Marsol ahir, en assegurar que «el comú no hi posarà diners perquè el que està fent és parar el seu projecte, i el que es faci ara allà s’haurà d’enderrocar per poder fer el nou estadi. El que no farà el comú és posar-hi diners públics, i això ho tenim tots bastant clar».


El temps és, a hores d’ara, el pitjor aliat de l’FC Andorra, que juga a contrarellotge per poder començar la lliga amb totes les especificacions tècniques establertes per LaLiga. Sobre dates concretes, Marsol no en va assegurar cap, assenyalant que «de moment hem dit que la setmana vinent, a tot tardar, ens tornarem a veure i els hi direm si ho hem arreglat, què poden fer, si tenim aquest problema o falta aquest aspecte». La voluntat del comú, va dir Marsol, és trobar solucions, «però solucions que vagin bé a tothom». Pel que fa a la resta d’usuaris que fan ús habitual de les instal·lacions, la corporació mirarà de reubicar-los «en llocs que s’adeqüin a les seves necessitats».


Finalment, serà la UEFA qui decideixi si es pot jugar al Comunal i, en cas de no ser així, les obres al Nacional s’haurien d’endarrerir fins passats els partits de la Conference, cap a mitjans del mes de juliol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT