PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els nedadors de la FAN, preparats pel seu debut

Mònica Ramírez i Nàdia Tudó seran les primeres en competir als 50 lliures

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Lomero, Ramírez, Tudó i Pelegrina, a Orà.
D’esquerra a dreta: Lomero, Ramírez, Tudó i Pelegrina, a Orà. | FAN

Els Jocs del Mediterrani continuen amb el seu calendari establert, i avui arriba l’hora de la natació, amb fins a quatre competidors pel que fa a la delegació andorrana. Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina, Mònica Ramírez i Nàdia Tudó va aterrar dimecres a Orà (Algèria), i ahir van realitzar la seva primera presa de contacte a les piscines dels Jocs.


Ramírez i Tudó seran les primeres a debutar dels quatre nedadors tricolor, i ho faran avui en la prova dels 50 metres lliures. Ambdues competidores es van trobar «molt bé durant els entrenaments d’avui [ahir] al matí, s’han sentit còmodes a la piscina i, en general, perfectes», va explicar el tècnic de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Sergio Rayo, en declaracions a EL PERIÒDIC.


Rayo també va assenyalar que «l’objectiu principal de Mònica [Ramírez] i Nàdia [Tudó] serà superar-se i lluitar per aconseguir un rècord absolut del país». D’altra banda, Lomero competirà just després de les seves companyes, en la prova dels 50 metres papallona. «Tomàs [Lomero] té moltes possibilitats d’entrar en una final i buscarà un temps per anar a l’Europeu a Roma», va dir el tècnic tricolor, mentre afegia que «tot dependrà del nivell que ens trobem i els nedadors amb els quals compartirà piscina en la prova».


Tal com va comentar el mateix nedador just abans de marxar cap a Orà, «arribo en un dels millors moments de la temporada». Lomero es va mostrar confiat i amb ganes «d’afrontar aquest repte», el qual «hem estat preparant durant tota la temporada». Finalment, pel que fa a Pelegrina, el nedador no va acabar de trobar-se al 100% en els entrenaments del matí, arrossegant molèsties en el bíceps «que estem tractant i que segurament solucionarem de cara al seu debut», va dir Rayo.

 

Mentalitat ‘gran’

 

Els de la FAN arriben a la cita amb els objectius clars i amb ganes de demostrar. Ja ho va dir el mateix Pelegrina durant la presentació de l’equipació olímpica, uns dies abans de viatjar a Algèria: «Seria interessant veure com estan els atletes d’altres països, sobretot dels petits, de cara als Jocs dels Petits Estats. Volem que se’ns vegi grans encara que siguem pocs, i si podem guanyar a algun dels grans, benvingut sigui». El nedador, particularment, està disposat a fer «un bon paper en els 100 metres braça, prova en la qual puc classificar-me pels Jocs Olímpics del 2024». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT