PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caràcter a la pista

Rafa Luz és presentat oficialment com a nou jugador tricolor i assegura que «tenia ganes de tornar al país»

Per El Periòdic

Luz amb la samarreta del MoraBanc.
Luz amb la samarreta del MoraBanc. | BCA

Rafa Luz va ser presentat ahir, de manera oficial, com a primer fitxatge de la temporada i nou jugador del MoraBanc. A l’acte, que va tenir lloc a la seu central de MoraBanc, van fer acte de presència també el president de l’entitat, Gorka Aixàs, i el general manager, Francesc Solana, i el jugador també va estar acompanyat de la seva filla i la seva parella, andorrana.


El jugador brasiler se suma a la renovació de Nacho Llovet, i l’entitat tricolor ja té dos peces confirmades per afrontar la nova temporada a la LEB Or. Els tricolor buscaran tornar a l’ACB i, per a aconseguir-ho, ha dipositat la seva confiança en l’internacional amb el Brasil, que firma per tres temporades (1+2 amb un contracte vinculat a aconseguir l’ascens ACB), procedent del Surne Bilbao Basket, equip amb el qual va registrar 6.1 punts, 2.4 rebots i 3.1 assistències per partit la temporada passada.


Luz torna a Andorra després de saber el que és el Poliesportiu en haver jugat amb la samarreta tricolor la temporada 2018-2019 i, segons van confirmar tant el mateix jugador com el general manager, el MoraBanc ja havia iniciat els contactes amb ell inclús abans de materialitzar-se el descens. «Era un jugador que ja teníem en ment i volíem que tornés a formar part de l’equip, i una vegada a la LEB vam parlar amb ell, li vam explicar el projecte, juntament amb el president, i va apostar per nosaltres», va explicar Solana, mentre afegia que «estem molt contents i feliços que hagi decidit tornar amb nosaltres en aquesta etapa d’il·lusió per tornar a l’ACB . És la primera pedra d’aquest equip, que esperem que ens doni moltes alegries».


Per la seva part, Luz va assenyalar que «és un moment molt especial pel club, on s’afrontarà un repte molt complicat, i poder participar d’una temporada que pot ser històrica és molt il·lusionant». Sobre les suposicions de la importància de les pretencions econòmiques del jugador, el mateix Luz ho va voler deixar clar en assegurar que «molta gent pensa que vinc aquí pels diners, i res més lluny de la realitat. He vingut pel repte, per l’interès del club en comptar amb mi, i estic molt content de tornar a casa, juntament amb la meva família».


El base, que ja va tenir una gran temporada l’any passat amb el Surne Bilbao Basket, venia demostrant un nivell d’elit, però el que més ha sorprès és que hagi apostat per un club de LEB Or una vegada consolidat a l’ACB. «No ho considero una passa enrere, sinó una passa important, no sols per a mi, sinó també per al club», va dir Luz, afegint que «el projecte és el mateix que si haguessin estat a l’ACB, és per això que no tracto d’aquesta manera».


Un altres dels aspectes que no va voler amagar el jugador durant la compareixença va ser el seu desig de voler tornar al Principat. «Vaig ser feliç aquí. Quan vaig marxar, no em van sortir massa bé les coses i vaig passar un parell d’anys complicats. És cert que després, a Bilbao, he estat molt bé, però sempre se m’havia quedat l’espina que igual m’havia equivocat en marxar d’Andorra».

 

Situació de la plantilla

 

Solana va contestar ahir a totes les qüestions referents a l’estat actual de la plantilla. Per una banda, «Paulí té contracte amb nosaltres, comptem amb ell, volem que estigui, però sabem, i ens ha comentat, que està buscant opcions de jugar a l’ACB». Per a Clevin Hannah «no som la primera opció. És un jugador que està lliure i és clar que ens agradaria poder tenir-lo amb nosaltres. Seria un integrant diferencial, però tampoc ho contemplem ara mateix en el dibuix que estem fent de l’equip, ja que ha mostrat el seu desig de jugar a l’ACB».


El club continua tenint converses amb Tyson Pérez i Mario Nakic. «Estan buscant les seves opcions per sortir, però sinó haurem de comptar amb ells».  Finalment, el cas Quino Colom el va tancar rotundament Solana: «Els camins del MoraBanc i de Quino Colom algun dia es creuaran, però en aquest moment no estan ni a prop de fer-ho. Li vam preguntar si l’interessaria l’opció de venir i de seguida ens va dir que no». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT