PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mònica Ramírez es retira de la competició internacional

La nedadora de la FAN tanca a Orà 15 anys de competició al més alt nivell

Per El Periòdic

Ramírez, a Orà.
Ramírez, a Orà. | FAN

Mònica Ramírez es va acomiadar de la competició internacional a Orà (Algèria) durant la disputa dels 19ns Jocs del Mediterrani, prop de 15 anys després del seu debut en uns Jocs dels Petits Estats. La competidora de la Federació Andorrana de Natació (FAN) va formar part de la delegació andorrana a Orà, juntament amb els seus companys Nàdia Tudó, Patrick Pelegrina i Tomàs Lomero, i la resta d’integrants de l’atletisme, el karate i la petanca.


«Han sigut 15 anys de sacrifici, esforç, suor i llàgrimes, però han valgut la pena tots i cadascun d’ells», va comentar la nedadora a les seves xarxes socials, mentre afegia que «vaig debutar amb només 13 anys i ara, als 28, es tanca aquesta etapa». Ramírez va assenyalar també que «ha sigut un recorregut que ni de bon tros imaginava», mentre recordava totes les competicions en les quals ha pres part lluny del Principat: Jocs Olímpics Londres 2012, Jocs Olímpics de la Joventut Singapur 2010, quatre Jocs del Mediterrani, set Jocs dels Petits Estats, sis Mundials de piscina de 50 metres, sis Mundials de piscina de 25 metres, tres Europeus de piscina de 50 metres i tres Europeus de piscina de 25 metres.


«Han sigut 15 anys plens d’experiències i emocions, on cadascuna de les competicions ha tingut una història al darrere», va comentar la de la FAN, per a, finalment, donar les gràcies «a tots els que en algun moment m’heu acompanyat en aquest camí, i sobretot a la Federació Andorrana de Natació i al Comitè Olímpic Andorrà per confiar en mi i fer-ho possible».


Amb la darrera participació en els Jocs del Mediterrani, Ramírez deixa el llistó ben alt pel que fa a la natació en categoria femenina del país. Així doncs, la seva companya, Nàdia Tudó, queda com a principal referent de la FAN en aquest àmbit, després d’haver acompanyat Ramírez durant molts anys a l’aigua. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT