PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot i Guyot estudien la millora viària entre el Principat i França

El cap de Govern i el prefecte també avancen l’acord sanitari

Per El Periòdic

Nadia Pellefigue, Étienne Guyot i Xavier Espot, ahir a Tolosa.
Nadia Pellefigue, Étienne Guyot i Xavier Espot, ahir a Tolosa. | SFGA / C. Esteve

El prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, va rebre ahir a Tolosa el cap de Govern, Xavier Espot. El cap de Govern va estar acompanyat dels ministres de Finances, Eric Jover; d’Afers Exteriors, Maria Ubach; de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; de Salut, Albert Font, i de l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega. Per la part francesa hi va participar el director general de l’Agència Regional de Salut d’Occitània, Didier Jaffre, i el director interdepartamental de Carreteres del Sud-oest (Dirso), Hubert Ferry-Wilczek. El Consell Regional d’Occitània ha estat representat per la seva vicepresidenta, Nadia Pellefigue.

Aquesta reunió informal va permetre valorar l’evolució dels compromisos mutus de l’anterior jornada de Diàleg Transfronterer que es va celebrar a Tolosa l’octubre passat, així com per traçar noves perspectives per a l’enfortiment de la cooperació entre Occitània i el Principat.

La qüestió de l’accessibilitat i la resiliència climàtica de les xarxes viàries d’unió entre França i Andorra va ocupar bona part de la trobada: es van analitzar tant l’acord ja en curs de millora de la ruta des de Tarascon-sur-Ariège com el nou conveni signat el 20 d’abril d’enguany entre els governs francès i andorrà per millorar la viabilitat i la prevenció de riscos naturals a la ruta des dels Pirineus Orientals. 

D’altra banda, tal com es van comprometre durant l’anterior Diàleg Transfronterer, es van estudiar el projecte d’acord franco-andorrà de cooperació sanitària amb la voluntat de signar-lo properament. Els àmbits inclosos tindrien a veure sobretot amb la salut mental, la salut pública, l’oncologia, les cures intensives i la cooperació entre professionals de la salut. De fet, es va crear una comissió mixta per a la seva implementació. Ambdues parts també es van emplaçar i van coincidir, finalment, en la necessitat de reforçar la coordinació dels serveis duaners i la lluita contra les xarxes de contraban.

Guyot i Espot van reiterar l’excel·lent dinàmica de cooperació entre els serveis de l’Estat francès i del Principat i han acordar reunir-se de nou el 6 d’octubre a Andorra la Vella per celebrar la sisena edició del Diàleg Transfronterer entre Occitània i Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT