PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern confirma el brot de Clara Rabassa amb 20 contagiats

Salut assenyala un repunt dels casos amb un augment de 494 positius al llarg de la setmana passada

Per Àlex Pont

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | SFGA / JAVILADOT

El Govern confirma el brot de coronavirus del centre sociosanitari de Clara Rabassa en què, segons les fonts oficials, s’ha registrat un total de 17 usuaris i tres treballadors contagiats, els quals reflecteixen una afectació lleu sense cap detecció de formes greus. D’aquesta manera, els professionals del centre van activar els protocols de seguretat en cas de brot, que consisteix en l’aïllament dels positius i la restricció de visites externes, excepte el personal sanitari. Tot i això, el ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, en funcions de Portaveu, va assenyalar que aquesta mesura «no tindrà un abast nacional ni esdevindrà cap canvi de política al respecte, ja que cada residència té clar els protocols d’actuació quan es produeixen aquestes situacions». A més, el Govern va indicar que, en el cas que fos necessari, les persones que empitjorin el seu estat de salut podran ser traslladades a la planta covid del Cedre.

Pel que fa a l’actualització de les dades sanitàries referents a la situació de la covid, el Ministeri de Salut assegura que s’ha produït un repunt dels contagis amb un increment de 494 casos al llarg de la setmana passada, la qual cosa situa el total de positius en 716. En aquest sentit, el nombre d’altes mèdiques ha sigut de 354 persones, que eleva el nombre total d’aquestes a 43.802, mentre que el de contagis des de l’inici de la pandèmia és de 43.671. A banda, l’Executiu va aprovar la pròrroga de les mesures protocol·làries existents per una setmana més i també va destacar que, amb relació a la pressió sobre el sistema hospitalari, hi ha dues persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, sense tenir constància de cap aula sota vigilància com a resultat de les vacances escolars.

D’altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va afirmar que els casos han augmentat un 30% durant les últimes dues setmanes, mentre que a Espanya es parla de la setena onada de coronavirus, ja que durant la darrera setmana es van registrar més de 155.000 casos positius i destaca una incidència acumulada en les persones majors de 60 anys que supera els 1.000 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta dada suposa un risc mitjà segons el sistema sanitari del país veí del sud i també ressalta la pressió assistencial de les Unitats de Cures Intensives (UCI) als hospitals, els quals se situen en el 5,7%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT