PUBLICITAT

La Llei d'impacte ambiental torna a arribar al Consell General

  • El text va quedar pendent la legislatura passada per discrepàncies al PLA
  • Sis nous crèdits extraordinaris entren a tràmit parlamentari a la Casa de la Vall
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dallerès, Síndic general. Foto:

La Sindicatura va admetre ahir a tràmit set projectes de llei, tots ells crèdits extraordinaris amb l'única excepció del Projecte de llei d'impacte ambiental. Aquest text va quedar pendent d'aprovació a final de la legislatura anterior per discrepàncies al si de l'aleshores majoria liberal a la Casa de la Vall.

El projecte de llei que ahir va arribar al Consell General és, a grans trets, el que ja va deixar enllestit el Gabinet liberal d'Albert Pintat, sent ministre de Medi Ambient Xavier Jordana. El Govern actual ha introduït algunes modificacions en un text que en el seu dia va suscitar importants discrepàncies al si del PLA, ja que diversos consellers generals liberals consideraven que la llei era excessivament dura i que posava traves al sector de la construcció en uns moments de crisi. Ara la cambra, amb una majoria relativa socialdemòcrata, haurà de debatre una altra vegada la llei d'impacte.

En un altre ordre de coses, la Sindicatura va tramitar ahir sis projectes de llei de crèdit extraordinari, entre els quals destaca el destinat a sufragar els treballs de la desviació de la Massana. Es tracta d'un crèdit extraordinari plurianual que ascendeix a un total de gairebé 46 milions d'euros. Ara bé, per al present exercici només es preveuen 780.033 euros, destinats bàsicament a la redacció dels projectes. La resta de la partida plurianual es divideix en els exercicis successius fins al 2014, sent les dels dos últims anys les més quantioses. També es preveu un suplement de crèdit de 170.776 euros per als estudis i projectes d'inversió de la mateixa infraestructura viària de les Valls del Nord.

Altres crèdits extraordinaris que Sindicatura va admetre a tràmit són el destinat a finançar la reposició de material i de peces de recanvi per als vehicles del parc mòbil dels Bombers; el dedicat a finançar el desplegament de les plataformes de l'e-Administració; el destinat a finançar l'adquisició d'instal.lacions per al Centre Nacional del Trànsit; el Projecte de llei de suplement de crèdit per al manteniment de les estacions nivometeorològiques del Cenma; i el Projecte de llei de suplement de crèdit per afrontar el pagament de les quotes obligatòries de diversos organismes internacionals dels quals el Principat n'és membre. [email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT