Superats

L’Inter Club d’Escaldes no pot amb el CFR Cluj a Romania i haurà de capgirar un 3-0 a l’Estadi Comunal

Un defensor de l’Inter intenta bloquejar el tir del davanter del Cluj, ahir durant el partit a Romania. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter Club d’Escaldes va caure derrotat amb contundència davant el CFR Cluj per 3-0, en el duel d’anada referent a la segona fase de classificació de la UEFA Conference League.

El partit no va poder començar pitjor per als escaldencs. En una jugada aïllada, quan passaven només quatre minuts de partit, un remat de Paun dins de l’àrea va acabar picant la mà de Feher i l’àrbitre xiulant el penal. Casualment, va ser l’espanyol Jefté Betancor, exjugador de la pedrera de Las Palmas i un vell conegut de l’FC Andorra com és el San Fernando, l’encarregat de materialitzar l’1-0 des dels 11 metres.

Aquesta jugada malafortunada va establir un context de partit completament diferent de l’inicial, amb l’Inter intentant capgirar el marcador i amb el Cluj optant per forçar les errades defensives dels tricolor per augmentar la diferència. Muñoz va evitar el 2-0 als 15 minuts després d’una pèrdua de Gallego prop de l’àrea, i tornaria a ser providencial en el minut 27, rebutjant un remat de Debeljuh sol dins de l’àrea petita.

A l’Inter li va costar 30 minuts gaudir d’aproximacions, i quan millor estava Paun va arribar a línia de fons i va filtrar una passada perquè Debeljuh no perdonés i establís el 2-0 en el lluminós. Amb aquest resultat, i una última ocasió per als escaldencs, els jugadors van enfilar el túnel de vestidors a l’espera de disputar els següents 45 minuts de partit.

Els locals van ser els primers a apropar-se a la porteria rival en una clara ocasió, en la qual Debeljuh no va enganxar bé la pilota per al respir dels jugadors tricolor. No obstant això, la insistència dels locals no es va aturar, i Muñoz es va convertir en l’heroi escaldenc, el millor dels d’Otger Canals, en mostrar-se molt sòlid sota pals, rebutjant cada internada dels romanesos.

Finalment, amb tanta aproximació perillosa i per acabar de tancar una nit de malson per a Feher, el central romanès de l’Inter es va fer un gol en pròpia porteria que va posar el 3-0 en el marcador de l’Stadionul Dr. Constantin Radulescu de Cluj-Napoca. Tot i el resultat, Yeboah va intentar el 4-0 aprofitant la completa desconnexió dels tricolor, que van saber bé de la dificultat per poder anotar encara que fos el gol de l’honor, amb unes estadístiques que van reflectir el gros del partit, amb 20 oportunitats pel Cluj, per només sis dels escaldencs.

L’Inter, que haurà de capgirar a l’Estadi Comunal el 3-0 recollit a Romania, jugarà el pròxim dimecres a partir de les 17.00 hores.

Les claus

-Gol matiner: Una jugada desafortunada va acabar amb penal a favor del Cluj al minut 4, posant les coses complicades per a l’Inter.

-Superioritat: Amb un resultat favorable, els romanesos es van mostrar superiors als escaldencs, fins que van posar el 2-0 al descans.

-Allau: La segona meitat va ser un complet allau del CFR Cluj, mentre que Adrià Muñoz va anar rebutjant les que va poder.

-Estadístiques: Fins a 20 aproximacions i cinc córners va tenir el Cluj, per només sis oportunitats i un córner dels andorrans.