PUBLICITAT

Publicats els acords fiscals amb França, Espanya i Portugal

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espot, ministre d'Exteriors.

Andorra va fer un pas més ahir en el procés d'entrada en vigor dels acords d'intercanvi d'informacions fiscals signats durant la tardor i l'hivern passats. Cinc dels 17 convenis que el Principat va signar durant aquells mesos es van publicar ahir al BOPA després que el Consell General votés a favor de la seva ratificació ara fa unes setmanes.

Entre els cinc acords publicats ahir, hi ha els conclosos amb França, Espanya i Portugal. Aquests tres acords són els que el secretari general de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría, va qualificar com a "acords de qualitat", ja que estan firmats amb països amb els quals Andorra té relacions econòmiques efectives. La signatura de l'acord amb França va tenir lloc el setembre de l'any passat a Andor- ra la Vella; el de Portugal, el desembre a Lisboa, i l'acord fiscal hispanoandorrà es va tancar el gener d'aquest any a Madrid. El BOPA també va publicar els acords amb Bèlgica i l'Argentina.

Per a l'entrada en vigor definitiva dels acords caldrà, però, que els diferents estats es notifiquin mútuament la ratificació, fet que fa previsible que l'intercanvi d'informació fiscal en àmbit administratiu no sigui possible fins a l'any vinent. El Govern va refirmar fa poques setmanes la irretroactivitat dels acords, un fet que, unit a altres requisits presents als convenis, fan que l'aixecament del secret bancari sigui limitat.Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT