PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Bombers actuen en sis incendis al llarg de l’estiu

El Servei Meteorològic ha emès 12 avisos per temperatures altes

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de dos bombers intervenint en un simulacre.
Imatge d'arxiu de dos bombers intervenint en un simulacre. | SFGA / JAVILADOT

Els Bombers han dut a terme sis intervencions d'incendi de vegetació destacades durant la campanya d'estiu d'incendis forestals, que aquest any s'ha allargat entre el 18 de juny i el 9 de setembre. D'aquestes, cinc han tingut lloc entre els mesos de juny i juliol, coincidint amb les dues onades de calor que hi ha hagut. Pel que fa a les causes, quatre incendis van ser originats per l'impacte d'un llamp –a la cresta d'Aixàs; al Bony de la Pica; a Soldeu; i a Encodina–. Dels dos restants, un va tenir com a causa d'inici elements pirotècnics que van afectar uns 600 m2 de vegetació arbustiva –també a Soldeu– i el darrer, els treballs de manteniment en una via –a la zona dels Plans–, que van cremar uns 700 m2.

Pel que fa als diferents avisos meteorològics emesos durant aquest període de temps, el Servei Meteorològic Nacional n'ha activat dotze per temperatures altes –nou avisos taronja i tres de grocs– que han donat peu a l'activació de prealertes per part de Protecció Civil amb la corresponent difusió de consells i missatges de sensibilització, així com l'aplicació de restriccions en l'ús de certs equipaments per part de les administracions.

Pel que fa als butlletins de perill d'incendis forestals, hi ha hagut tretze dies amb perill molt alt al sud del país, i nou al centre. No hi ha hagut cap jornada amb perill d'incendi extrem.

La bona coordinació entre tots els actors així com la responsabilitat i bones conductes de la població han permès tancar el període d'estiu amb un balanç positiu, posen en relleu des dels departaments de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments i de Protecció Civil i Gestió d'Emergències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT