PUBLICITAT

Un terç dels treballadors de l’Alt Urgell és transfronterer

La Seu acull divendres la vuitena edició del Workshop Ocupacional

Per El Periòdic

Imatge de la presentació del Workshop Ocupacional.
Imatge de la presentació del Workshop Ocupacional. | RàdioSeu

La Seu d’Urgell acull divendres la vuitena edició del Workshop Ocupacional. D’acord amb les dades més recents, la regidora de Treball Fronterer de l’Ajuntament de la Seu, Carme Espuga, va assegurar ahir que «un de cada tres treballadors de l’Alt Urgell és transfronterer». En xifres totals, actualment són 1.673 els veïns de la comarca que tenen la feina a Andorra. 

A la presentació també hi va intervenir el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, que va subratllar que «des del Consell Comarcal s’aposta per la ocupabilitat de la comarca a través d’aquesta eina de cercadors i ocupadors de feina amb empreses tant del nostre territori com d’Andorra». Així mateix, va ressaltar com a novetat que en aquesta vuitena edició s’incorpora també la Catalunya Nord, concretament la població de Foix, «que ha mostrat interès en conèixer el nostre model». Actualment a l’Alt Urgell hi ha 723 persones sense feina, de les quals prop de dos terços (521) són de la Seu d’Urgell.

L’objectiu principal d’aquesta matinal és posar en contacte empreses que tenen llocs de feina per cobrir i població activa que busca feina, per ajudar així a millorar les xifres d’ocupació i l’activitat econòmica tant de la Seu com del seu entorn. Així ho va indicar l’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, a la presentació al Cetap, escenari de les set anteriors edicions. Viaplana va remarcar la importància de posar en contacte demandants i generadors de feina, tenint en compte que al workshop hi solen participar empreses no només de l’Alt Urgell sinó també de la Cerdanya i el Principat d’Andorra, segons informa RàdioSeu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT