Tot obert

El MoraBanc cedeix dos punts en el partit d’anada, però el títol es decidirà aquest dijous en pista lleidatana

Per Albert Belis

Una jugada d’atac del Força Lleida, amb la defensa andorrana molt atenta.
Una jugada d’atac del Força Lleida, amb la defensa andorrana molt atenta. | BCA

La final de la Lliga Nacional Catalana Leb Or es decidirà aquest dijous (18.45 hores) a Lleida, ja que ahir, en el partit d’anada, el Força Lleida només es van imposar per dos punts (84-86) al MoraBanc Andorra, deixant totalment obert el guanyador del títol. Els andorrans es va estrenar a casa deixant una bona sensació al poc públic assistent al Poliesportiu.

En el primer quart, els dos equips van començar el partit amb una defensa més pròpia de la pretemporada, amb un cert relaxament, i això va propiciar que el percentatge encistellador fos més efectiu del que és habitual. A mig quart, el resultat se situava 13 a 15 a favor dels visitants, mentre que al final hi va haver empat a 26. Cal destacar una estadística dels lleidatans, amb un percentatge d’encert del 88% en els tirs de dos.

A l’inici del segon quart va continuar l’intercanvi de cistelles entre els dos equips, tot i que el Força Lleida va obrir una petita escletxa, amb un 31 a 36, mentre una ingènua antiesportiva de Bartolomé no va ajudar precisament a recuperar terreny perdut. Tot i això, el MoraBanc va aconseguir posar-se per davant en el marcador, amb un 44-42 (7 a 2 de parcial) gràcies a l’encert de Dos Anjos. Abans d’arribar al descans, un nou parcial favorable als andorrans (11 a 2) va servir per arribar al descans amb sis punts d’avantatge tricolor (48-42).

En la represa després del descans, el Lleida va anar recuperant posicions al marcador, amb un major encert en els triples, la seva millor arma. Precisament amb tres de consecutius, es va posar per davant (56-57), tot i que més endavant els andorrans van donar la volta al lluminós (63-60). Així les coses, el tercer quart va acabar amb el MoraBanc un punt per sobre: 68-67.

En el darrer quart, la igualtat es va tornar a imposar, amb les defenses més actives que al principi del partit. Els vuit punts d’avantatge que el MoraBanc havia aconseguit minuts abans s’havien esvaït i el marcador marcava empat a 79 quan faltaven quatre minuts i mig. En la recta final de l’enfrontament, un triple de Juani Marcos des de molt lluny va començar a donar pistes de com acabaria el partit. Tot i això, Dee (19 punts) va remuntar amb un 2+1 i va posar els andorrans per davant (84-82). Però de poc va servir perquè Brito la va tornar a clavar des de més enllà de la línia de tres i va acabar decantant el partit pel Força Lleida (84-86). Dijous vinent hi haurà campió.