PUBLICITAT

Andorra la Vella

El primer títol en joc

El MoraBanc es desplaça a Barris Nord amb la necessitat de superar el Força Lleida per més de dos punts

Per Albert Belis

L’entrenament d’ahir al Poliesportiu previ al desplaçament d’avui a Lleida.
L’entrenament d’ahir al Poliesportiu previ al desplaçament d’avui a Lleida. | BCA

Guanyar de tres punts o més. O de dos per forçar la pròrroga. Aquesta és l’única opció que té avui el MoraBanc Andorra (18.45 hores, Barris Nord) si vol guanyar el títol de la Lliga Nacional Catalana Leb Or, ja que en el partit d’anada disputat al Poliesportiu aquest dilluns els andorrans van perdre per 84-86. 

Per afrontar aquest partit, l’últim abans del debut a la competició oficial el 7 d’octubre vinent, els homes de Natxo Lezkano tenen algunes baixes. Per part del MoraBanc no es vol arriscar i els tres jugadors que presenten molèsties (Tobias Borg, Rafa Luz i Juan Rubio) no jugaran.

«Encara estem en pretemporada i per això el resultat no és prioritari, però ja s’acosta la competició i, a més, sent un títol, com és el cas, ens agradaria guanyar-lo», va afirmar Lezkano. En aquests moments, «ja hem d’afinar més i les prioritats van canviant, no només es tracta d’estar bé en l’àmbit físic, agafar ritme de competició, anar-nos coneixent a poc a poc i posar sobre la taula i assimilar les normes, sinó que, en aquest cas, per la proximitat del debut, jugar per un títol també ens fa il·lusió; no és el més prioritari, però és important guanyar».

Sobre la situació de l’equip, Lezkano va reconèixer que «encara ens falta bastant, però segurament tots els entrenadors contestarien igual, ja que els equips no acaben d’estar bé fins al novembre, i els jugadors que no han pogut entrenar més encara». Tot i això, «l’equip està assimilant els conceptes que estem introduint i es veuen coses interessants».

Segons el director esportiu, Francesc Solana, «aquest darrer mes hem intentat conjuntar un equip absolutament nou, amb jugadors que no han jugat mai a la categoria, amb experiència i que havien estat al club». En aquest sentit, «la predisposició de tots els jugadors i els entrenadors ha estat fantàstica, així que hem aconseguit objectius d’equip que ens donaran coses bones des del principi, tot i que ens falta solidesa i esperem arribar amb el màxim d’efectius possible, que és el que més em preocupa», va lamentar Solana.

Respecte a l’enfrontament d’avui, «caldrà fer algun ajustament en atac, però crec que vam fer un partit força seriós en aquesta faceta, vam perdre poques pilotes, el que fèiem malament els darrers partits», va dir Lezkano. Ara bé, «l’aspecte clar a millorar és la defensa, on hem d’establir unes normes i complir-les; hem de ser més proactius i no tant reactius, una mica més físics, i no deixar que l’atac rival mani», va demanar.

A Lleida, van comparèixer el tècnic Gerard Encuentra i el jugador Miguel González. «Esperem un Andorra molt agressiu. A ningú li agrada perdre a casa i vindran a mossegar des de primer minut», va assegurar Miguel. Encuentra, que tindrà tots els efectius disponibles i espera comptar amb l'arribat de nou Michael Carrera, creu que l’Andorra «vindrà amb ganes de millorar la imatge i d’imposar l’equip que han construït».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT