PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Medi Ambient i l'AGIA signen un conveni de col·laboració

El col·legi es compromet a la divulgació de les mesures d'estalvi energètic

Per El Periòdic

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president de L'AGIA, Gerard Casellas, durant la signatura del conveni.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president de L'AGIA, Gerard Casellas, durant la signatura del conveni. | ANA/M.F.

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat continua treballant per ampliar la xarxa d'entitats que se sumin a les mesures d'estalvi energètic. És per aquest motiu que ahir va signar un conveni de col·laboració amb el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) per tal que facin arribar el missatge d'estalvi a la ciutadania. D'aquesta manera, tal com va assegurar la titular de la cartera, Sílvia Calvó, el que es pretén és que l'Agia faci "de corretja de transmissió" de les accions d'estalvi a la ciutadania. Així, des del col·legi es comprometen, d'una banda, a promoure l'estalvi energètic a les zones comunes dels edificis; i de l'altra, a fer arribar els missatges de l'Executiu fent servir els seus canals de comunicació.

Alhora, la ministra va recordar que ja s'han signat convenis amb les organitzacions empresarials i amb els comuns i que ara es treballa per fer arribar encara més el missatge de la necessitat d'estalvi a la ciutadania. Fruit d'aquests acords, ja hi ha un centenar d'empreses que s'han sumat a la crida del Govern, i amb aquesta última signatura es fa un pas més, tal com va manifestar Calvó.

Calvó també va incidir en el fet que, de moment, s’aposta per la concertació i la conscienciació, i va recordar que si fos necessari, s’establiran obligacions quan la Llei de mesures d’estalvi energètic entri en vigor. En aquest sentit, va explicar que els inspectors del ministeri estan fent visites personalitzades a les diferents empreses per incidir en aquesta conscienciació, i un cop es dugui a terme aquesta feina pedagògica, es farà «un balanç» per avaluar si cal tirar endavant alguna obligació. De totes maneres, Calvó va apuntar que si cal implementar-ne alguna, caldrà que s’expliquin perquè es pugui entendre el perquè de la seva aplicació.

Per la seva banda, Casellas va destacar que ja fa un temps que des del col·legi estan implicats en l'estalvi arran de diferents mesures i que, per tant, el consum s'ha reduït força. Així, va explicar que, per exemple, els ascensors són més eficients, com també les calderes. Així mateix, s'ha reduït el consum d'electricitat a les escales.

Amb tot, la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va remarcar que ja s'ha posat en marxa la campanya de conscienciació del Govern, que se suma a la que ja fa uns dies que està duent a terme FEDA, va informar l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT