PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tret de sortida a les activitats de divulgació del Bici Lab Andorra

La primera jornada serà el dia 19 sobre la dona i l’esport d’elit amb tres exciclistes professionals

Per El Periòdic

Una mostra del Bici Lab Andorra.
Una mostra del Bici Lab Andorra. | Comú d’Andorra la Vella

El Bici Lab Andorra organitza el proper 19 de novembre la jornada La dona i l’esport d’elit per parlar de la realitat actual de l’esport femení d’alt nivell. L’activitat, que tindrà lloc entre les 16.30 i les 19.30 hores, consta del visionat de la pel·lícula documental Hijas de Cynisca i d’una taula rodona amb tres dones exciclistes de primer nivell. 

Hijas de Cynisca és un film produït i dirigit per Beatriz Carretero l’any 2019. Amb Cynisca, una princesa espartana nascuda al voltant de l’any 440 aC i la primera dona que va guanyar uns Jocs Olímpics de l’antiguitat, el film tracta sobre la desigualtat de gènere en l’esport. Dona veu a dones esportistes de primer nivell, com Ona Carbonell, Almudena Cid o Dori Ruano, que han arribat al màxim nivell ens els seus esports aconseguint grans èxits, però al mateix temps han viscut desigualtats de gènere. Amb el seu testimoni posen de manifest situacions que han viscut en primera persona i reflexionen sobre els avenços fets i el camí que queda per recórrer. Un cop acabada la projecció, a més, hi haurà una tertúlia amb les exciclistes d’elit Adriana Tudel i Dori Ruano i amb Xary Rodríguez com a moderadora.

Tudel és fins ara l’única dona andorrana que ha competit en ciclisme de carretera de primer nivell. Ha participat en el Campionat del món de ciclisme en ruta i al Giro d’Itàlia i ha guanyat dos Titan Desert i la Volta Internacional a Menorca. És un referent a nivell internacional i una apassionada de la pràctica del ciclisme.

Ruano va competir a nivell professional durant 18 anys, al llarg dels quals va ser una vegada campiona d’Espanya en ruta i 16 vegades campiona d’Espanya en contrarellotge. També ha participat en tres Jocs Olímpics i va ser coronada Campiona del món en pista l’any 1998. Actualment, és la comentarista de ciclisme de carretera femení a Eurosport. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT