PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els tasts de l'espai Gastrolab reben unes 150 persones

Els xefs gurmet Arnau Grau i Marc Dias han sigut els protagonistes de la demostració

Per El Periòdic

Els xefs Arnau Grau i Marc Dias a la sala La Buna.
Els xefs Arnau Grau i Marc Dias a la sala La Buna. | ANA / M. R.

Els tasts i xerrades gratuïts que s'han celebrat des d'aquest divendres a la sala La Buna d'Ordino han acollit uns 150 participants. Així s'ha informat aquesta tarda en el marc de la celebració del taller 'Trashcooking de temporada, demostració i tast' que s'ha desenvolupat de la mà de l'equip Gastrgasm format pel xef i el gurmet Arnau Grau i Marc Dias.

Els dos professionals residents, que treballen amb productors locals com Autèntic Abelles -l'única marca de mel andorrana- i estan especialitzats en el servei a domicili, la cuina en directe i l'assessorament gastronòmic, han dut a terme una demostració centrada en la cuina de reaprofitament combinada amb elements creatius, segons ha informat l'ANA. Així, la trentena d'assistents presents avui a la sala La Buna han tingut l'oportunitat de poder apreciar de prop la confecció de tres tasts diferents: un aire d'aroma de verdures elaborat a partir de restes de carabassa, moniato i pastanaga; un crocant amb aroma de tòfona, i una interpretació de la seva especialitat 'bombó de bresca'. "No existeix gaire el costum de reaprofitar el menjar en l'àmbit de la restauració. Entenem que comporta més feina i és bastant complicat quant a temps" comentava Grau just abans de començar la sessió culinària.

El Gastrolab s'inscriu dins la mostra 'Ordino Gourmet, un tast dels Pirineus', un saló que el comú d'Ordino va inaugurar aquest divendres i que té com a finalitat escalfar motors abans de la celebració del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica. El projecte, que se celebra per segon any després de la pandèmia i que té lloc entre aquest divendres i dissabte, consisteix en l'exposició i venda de productes de proximitat procedents d'un radi de menys de 150 quilòmetres que s'acompanya de xerrades i degustacions a càrrec de productors artesans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT