PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quatre debutants «contents»

Vales, Viladot, Fernández i Guillén valoren l’experiència de defensar la tricolor absoluta per primer cop

Per Albert Belis

Joel Guillén, aquest dimecres contra Àustria.
Joel Guillén, aquest dimecres contra Àustria. | FAF

El partit contra Àustria d’aquest dimecres va deixar bones sensacions, sobretot defensives, tot i la derrota final, però també perquè va representar el debut amb la samarreta tricolor absoluta de quatre joves: Èric Vales, Aleix Viladot, Izan Fernández (que ja va ser la novetat de la convocatòria) i Joel Guillén. Després del partit, tots quatre es mostraven «contents» pel debut i, al mateix temps, esperen que en el futur puguin tenir continuïtat. La primera oportunitat serà precisament demà (18.00 hores), en el segon amistós de la setmana de preparació per a la fase de grups del Preeuropeu, contra Gibraltar, al Victoria Stadium de l’enclavament britànic.

«Estic molt content per l’oportunitat, ja que ha estat un partit molt exigent», va afirmar Guillén a peu de camp tot just després d’acabar el partit. A més, el jove jugador va sortir de titular. «Primer, vaig notar una mica els típics nervis de quan saps que vas a jugar un partit important, i després el cap tota l’estona pensant en fer-ho bé i aportar coses, i així ha estat», va relatar. El jugador es va haver d’enfrontar amb jugadors austríacs de primer nivell. «Ja els coneixíem, ens els havien presentat, eren grans i forts, però el que toca és lluitar i el resultat així ho ha reflectit», va assegurar.

Èric Vales, per la seva banda, es va mostrar «molt content», ja que «estar aquí és una oportunitat molt gran per continuar creixent com a jugador» i, en aquest sentit, «he de donar les gràcies als companys i a l’staff per fer-ho més còmode». Així, «sabíem que seria un partit molt físic, amb molt de ritme, estava igualat, però al final ens han marcat».

El tercer a debutar, Aleix Viladot, es va sentir orgullós de «representar el meu país», tot i ser un partit amistós. Així les coses, «he d’aprofitar les oportunitats que em vagin donant i continuar millorant i creixent, que és el més important». Ara bé, al final «un petit desajust o errada ho hem acabat pagant», però «hem fet molt bona feina tot l’equip i crec que això sempre es veu», va valorar.

Per últim, Izan Fernández va destacar «haver debutat en un camp tan especial com la Rosaleda i contra una selecció tan gran com Àustria, cosa que et fa molt feliç». A més, va posar en valor els oponents: «No penses qui són, sinó en intentar treure alguna cosa positiva per a l’equip, treure el cap i tenir alguna ocasió més», va explicar.

Les noies tanquen el torneig sub-15 amb tres derrotes

La selecció andorrana femenina sub-15 va tancar ahir el torneig de desenvolupament de la categoria amb una nova derrota contra Grècia (0-2). Els gols de les rivals van arribar als darrers minuts de cada part (34’ i 66’). En els dos primers partits, les andorranes també van perdre, contra Estònia i Albània, l’amfitriona, per 0 a 1. Tot i les derrotes, la seleccionadora Catia Da Silva es va mostrar contenta amb el paper de les tricolor i va lamentar no haver fet cap gol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT