PUBLICITAT

Psicologia per a nadons

  • L'escola bressol de l'Espill incorpora assessorament professional per a infants i pares
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Turet i Bigordà presenten el nou servei, ahir. Foto: ANA / J. A. G.

«Els pares no neixen ensenyats ni els infants venen amb un manual sota el braç». Partint d'aquesta sentència exposada ahir per la psicòloga Mariona Buxó, la llar d'infants l'Espill de Sant Julià de Lòria ha iniciat un projecte encarat a donar suport als pares i mares en la tasca d'educar. Bigordà, junt amb un equip de psicòlegs especialitzats en infants, s'han posat mans a l'obra per tal d'ajudar i detectar certes problemàtiques de desenvolupament dels nadons de 0 a 3 anys d'edat. I es que els pares amb fills d'aquesta edat «tenen sovint dubtes a nivell de pautes, límits i conductes», va manifestar Bigordà.

Es tracta d'una iniciativa pionera al país, malgrat que està estesa als països veïns com un servei habitual. «Vindria a realitzar la tasca d'un psicopedagog en un centre escolar», va informar ahir Núria Turet, la directora del centre lauredià. Però ara aquest servei se centrarà per primera vegada en els nadons de 0 a 3 anys.

La problemàtica és diferent, però captar a temps certes facetes o trets de l'infant que no són habituals i que se surten de la tònica de comportament pot ajudar a evitar futurs fracassos escolars, segons van explicar ahir Buxó i Sònia Bigordà, també psicòloga i una de les participants d'aquest projecte.

De moment el servei gratuït ja estudia tres casos, dins dels 85 infants inscrits a l'escola bressol. Aquests han sortit arran d'una reunió informativa amb els pares del centre, que després de conèixer el nou servei es van posar en contacte amb la direcció.

Aquests pares han demanat ajuda per a un nadó que té problemes per dormir durant la nit, per un altre que plora excessivament durant les classes o per un nadó que acaba d'entrar al centre i té problemes d'integració i mancança de pautes en quan a hàbits i rutines, va explicar Buxó. Durant l'horari lectiu les psicòlogues estaran junt amb el nen o nena, donaran recolzament a l'educadora i finalment assessoraran als pares pel que fa a hàbits de conducta.

El servei costarà al Comú de Sant Julià uns 250 euros al mes, segons va informar ahir Turet durant la presentació d'aquest nou projecte, i serà gratuït per a tots els infants. En cas que la problemàtica vagi més enllà, i sempre que els pares ho requereixin, es podrà realitzar un seguiment més especialitzat de l'infant.

La iniciativa pionera a Sant Julià pretén estendre's també a la resta de parròquies, fent extensiu el servei a totes les llars d'infants del país, segons va informar Buxó. La psicòloga va assegurar que des del seu centre «pensem que és una bona oportunitat per a les llars d'infants que vulguin satisfer aquestes necessitats als pares», va opinar Buxó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT