PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hoteleria i el comerç milloren notablement la seva activitat

Les perspectives dels empresaris apunten a l’expansió de l’economia

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’unes obres a la Massana.
Imatge d’arxiu d’unes obres a la Massana. | El Periòdic

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) va fer públiques ahir les conclusions dels resultats de l’enquesta de conjuntura corresponent al primer semestre de 2022, així com les expectatives dels empresaris de cara als mesos vinents. Així, tal com va detallar la Cambra mitjançant un comunicat de premsa, les dades i els resultats de les enquestes posen de manifest que la recuperació econòmica ha agafat embranzida. És a dir, que segons l’entitat, el teixit empresarial andorrà «ha deixat definitivament enrere els efectes de la pandèmia».

Des d’una òptica sectorial, un element rellevant és la millora notable de l’hoteleria, en què la normalització de l’activitat està sent més ràpida i intensa del que es preveia a finals de 2021. Al comerç al detall, la recuperació també ha estat apreciable, amb uns registres de confiança i d’activitat força millors que els de 2021, si bé dins d’uns nivells encara discrets, per sota de les expectatives del sector. D’altra banda, la indústria i la construcció han acusat més el repunt de la incertesa i el deteriorament de l’entorn macroeconòmic global i han moderat el ritme d’expansió, tot i que a la construcció, el creixement ha continuat sent molt destacat.

Els mesos vinents, les perspectives empresarials són que es mantingui l’etapa expansiva de l’economia andorrana, però a un ritme més moderat. Així mateix, l’impacte de la crisi energètica, la inflació, l’increment dels tipus d’interès i els desajustos del mercat laboral són factors que, segons la Cambra, incidiran en un alentiment del ritme d’activitat els darrers mesos de l’any. No obstant això, assenyalen que aquest fet no impedirà que es tanqui el 2022 amb uns registres de creixement molt positius, i amb un sector turístic que s’afegeix a la construcció com a motor de l’activitat andorrana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT