PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Novetats editorials del 2023

El nou any ve carregat de llibres per a tots els gustos: des d’aventura juvenil fins a novel·la eròtica

Per El Periòdic

Prestatges de la llibreria La Trenca
Prestatges de la llibreria La Trenca | El Periòdic

Any nou, lectures noves. Durant aquest 2022 hem tingut molt bons llibres, però es hora de deixar passar les novetats d’aquest proper 2023. Conjuntament amb la llibreria La Trenca, us portem l’actualitat més sucosa de principis d’any i una sèrie de recomanacions pels despistats d’última hora que els hi falti un regal de Reis. 

En català

Andorra desapareguda d’Isidre Escorihuela publica l’editorial Efadós amb la col·laboració del Govern i de l’Arxiu Nacional. Aquest llibre reflecteix el paisatge, els costums, la convivència i el tarannà d’Andorra a través de les imatges de fotògrafs andorrans, catalans i francesos que van immortalitzar instants aturats en el temps i en l’espai. 

Sessió de control de Borja Bagunyà publica l’editorial Comanegra. Bastida estudia per ser psicoanalista. Daniel arriba a l’abisme després de tractar un erotòman que està convençut que Franco l’estima. També de la mateixa editorial, però de la col·lecció, Grans Contistes, publiquen l’antologia de Jack London L’inevitable home blanc, una gran selecció variada dels contes de l’escriptor estatunidenc.

Imma Monsó torna a les llibreries amb La mestra i la Bèstia, publica Anagrama. Situada al 1962, una jove mestra de poca vocació i escassa capacitat de comunicació oral li concedeixen una plaça a una escola del Pirineu ribagorçà. 

El primer Petit Plaer del 2023 serà de l’escriptor austríac Stefan Zweig, Carta d’una desconeguda, un monòleg que revela els racons més íntims del cos humà, publica Editorial Viena. De la mateixa editorial i com ja es costum, torna una nova edició de Jane Austen, en aquest cas L’abadia de Northanger. Una sàtira divertida, plena d’esdeveniments terribles i d’heroïnes excepcionals. Catherine, la jove protagonista, és una lectora ingènua i fantasiosa. A base de desenganys, farà l’aprenentatge de la vida adulta, de l’amor i de l’amistat

En castellà

Després del gran èxit amb Mi año de descanso y relajación, Otessa Mosfegh torna amb Lapvona, (Alfaguara). En aquesta obra ens mostra, personatges pintorescos, imatges grolleres, diàlegs sorprenents i prosa negra trasllada a un ambient que no estem acostumats. La novel·la es una al·legoria del govern de Trump, que ocorre a l’edat Mitjana, Marek el protagonista es un jove coix i amb una deformitat a la cara que intenta sobreviure a un poble feudal, la història tindrà un cop de sort.

Lumen publica, Limpia, de la chilena Alia Trabucco Zerán. Una brutal novel·la sobre la dualitat de la burgesia i el seu servei de cures, una jove Estela cuidarà d’una nena amb ansietat que mort al principi de la trama.

Elvira Navarro reapareix després de quatre anys amb Las voces de Adriana (Penguin). Una obra sobre el dol sobre una jove que s’enfronta a diverses adversitats mentre ha de cuidar del seu pare malalt. 

Les recomanacions

Les temptacions de l’Eva, d’Imma Sust, publica Rosa dels Vents. Aquesta és una novel·la eròtica que trenca tabús i que fa pujar la temperatura. Una història desenfadada i provocadora per fantasiejar i gaudir del nostre cos, del sexe i de la vida. L’autora farà la presentació a La Trenca el 20 de gener.

Uns marrecs, de Patti Smith, Club Editor. Un viatge d’una aventura juvenil a la Nova York dels setanta, entre la psicodèlia hippy i l’esclat del punk. És la tendresa feta autobiografia i una cantant en estat de gràcia explicant a cor obert els pilars de la seva vida artística i sentimental.

Lluita pel que vols i estima el que tens, de Pau Capell, publica Cossetània. La seva especialitat, les curses d’alta muntanya. Tres vegades campió de la Copa del Món d’ultratrails. Capell mostra la seva part més personal i explica com ha aconseguit el seu somni esportiu i també dels entrebancs que ha hagut d’anar superant. El tindrem aquest gener 21 a la llibreria.
L’hereu de la mort, d’Albert Font, Obscura Editorial. L’escaldenc Albert Font. Ha publicat la seva primera novel·la en català, en la qual ens introdueix en un món antic on cada racó és ple de màgia. Novel·la fantàstica i d’aventures que no et pots perdre. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT