PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La vaga obliga a cancel·lar línies de transport escolar

Cinc centres del sistema educatiu francès tanquen avui

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un bus escolar.
Imatge d’arxiu d’un bus escolar. | Tony Lara

El delegat de l’Ensenyament Francès a Andorra, Denis Dekerle, va informar ahir al Ministeri d’Educació del seguiment per part d’alguns docents del sistema francès de la vaga convocada per avui. Per aquest motiu, es cancel·len les línies de transport escolar que traslladen els alumnes a les escoles franceses d’Andorra la Vella i Santa Coloma. 

En concret, segons va explicar el Govern en un comunicat, el seguiment de la protesta implicarà el tancament de cinc escoles durant la jornada: l’escola francesa de maternal d’Andorra la Vella, l’escola francesa de primera ensenyança d’Andorra la Vella, l’escola francesa de maternal i primera ensenyança de Santa Coloma, l’escola francesa de maternal i primera ensenyança de Canillo, on l’associació de pares mantindrà l’esplai obert per als alumnes que vulguin anar-hi, i l’escola francesa de maternal i primera ensenyança d’Encamp.

En relació amb això, el ministre portaveu, César Marquina, va manifestar ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que es tracta d’una situació en la qual «el Govern pot tenir poca incidència» tenint en compte que es tracta d’una vaga «promoguda pel col·lectiu d’ensenyament francès». En clau positiva, però, Marquina va felicitar que no tots els centres del sistema educatiu francès s’hi hagin sumat i, per tant, «la ciutadania ha de tenir clar que hi haurà alumnes que podran assistir a l’escola», segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT