PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS creu que l’habitatge és la gran «frustració» de la legislatura

López afirma que l’aliança amb SDP aspira a fer llistes a totes les parròquies, excepte a la Massana i Canillo

Per Victoria Gómez Pérez

Els membres del PS durant el berenar amb la premsa, ahir a la tarda.
Els membres del PS durant el berenar amb la premsa, ahir a la tarda. | EL PERIÒDIC

L’habitatge és, per al Partit Socialdemòcrata (PS), la principal «frustració» de la legislatura. Així ho va reconèixer ahir el president de la formació, Pere López, en una trobada informal amb la premsa per fer un balanç dels últims anys quatre anys i en què va aprofitar per reiterar que, malgrat «que hem aportat molt bones propostes i molt concretes, [des dels grups de la majoria] ni tan sols se’ns ha volgut escoltar». Concretament, va lloar els esforços fets pels consellers Carles Sánchez i Roger Padreny, que són els que més han defensat el programa electoral del 2019 al Consell General «amb moltes idees i molt ben exposades». «Però sempre ens hem trobat al davant un mur», va afegir López, que va recordar que ells han plantejat un canvi de model i, fins i tot, un pacte d’Estat per acabar amb la problemàtica. «És evident que la situació [del mercat de lloguer] és molt, molt pitjor ara que a l’inici de la legislatura», va afirmar el president del PS.

A l’altra cara moneda, López es va quedar amb la sentència del Tribunal Constitucional, arran d’un recurs entrat pel seu grup parlamentari, que va anul·lar l’article 77 i la disposició transitòria quarta de la Llei qualificada de la persona i de la família per considerar discriminatori diferenciar entre matrimoni canònic i casament civil. «És una llei que es va fer des d’una òptica d’imposició i doctrina catòlica per sobre del que era la voluntat del legislador. Haver aconseguit aquesta victòria és un fet històric i assenta precedents per al futur», va apuntar el president socialdemòcrata. I és que des del seu punt de vista «és molt important», tenint en compte que d’aquí a un mes arrencarà oficialment la campanya electoral, que «es puguin tenir debats per fer avançar el país en els límits de la Constitució, més enllà de futures reformes». «Hi ha marge per assolir més drets que no han de venir des de postulats catòlics», va afirmar sense voler-se referir explícitament a la despenalització de l’avortament.

Quant a les eleccions, que se celebraran ­el 2 d’abril, López va recordar que des del PS es continua treballant amb Progressistes-SDP per obtenir llistes en la majoria de parròquies, si bé va reconèixer que tant la Massana com Canillo estan pràcticament descartades. «El nostre objectiu no és ser sí o sí a les set parròquies, sinó tancar llistes competitives en aquelles que sabem que podem guanyar amb una proposta realista», va manifestar. Això, però, no vol dir que no es faci campanya a totes o que no es recullin les preocupacions de la ciutadania, ja que saben molt bé on el vot per a la llista nacional pot ser clau. En aquest sentit, va insistir que encara «no hi ha res tancat» i tot i no voler desvelar qui podria ser el seu número dos, sí que va avançar que intentaran fer el màxim de llistes cremallera o paritàries. «Hi ha coses que no podem anunciar, forma part del tacticisme», va admetre el líder socialdemòcrata. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT