L’FC Andorra s’imposa a l’FC Cartagena i aconsegueix sumar els primers punts fora de casa des de desembre

Per Pol Forcada Quevedo

Mika Mármol durant un instant del partit.
Mika Mármol durant un instant del partit. | @FCANDORRA

L’estadi Cartagonova va ser escenari ahir d’un nou partit de l’FC Andorra, que va vèncer a l’FC Cartagena en un partit que va finalitzar per 0-3, amb dos golassos de Gil i Bover, i un altre gol de Martínez.

El matx va començar amb un remat de Valle, que després de rebre una centrada lateral, surt rosant el pal i, que d’haver anat direcció portaria, hagués estat gol perquè Ratti va reaccionar tard. Els primers minuts van estar dominats pels locals, amb ocasions per les dues bandes i una pressió alta que va provocar alguns errors en la sortida de pilota de l’FC Andorra. Tot i això, els de Sarabia, ja a la banqueta després de la sanció, van voler imposar el seu estil de joc.

Al minut 13 va arribar una de les ocasions clares del joc, una centrada d’Izquierdo que remata Martos, obligant a actuar Ratti i enviant la pilota a córner. Poc després va ser l’ocasió dels tricolor, obra de Valera, que es marca una jugada de les seves després de rebre una passada de Bover, però fa una centrada a la qual no arriba ningú. Va ser també el jugador murcià qui va propinar el primer tir dels del Principat, que primer va fer una finta per posteriorment fer un xut al pal curt que va sortir ben a prop del pal.

Al minut 27 va arribar la primera groga del matx, que va ser per a Izquierdo després de fer una falta sobre Aguado. Al cap de cinc minuts Gil va provar sort amb un potent tir des del lateral de la frontal, que Escandell atura. A la següent jugada, el porter local es va tornar a lluir per rebutjar amb el peu un remat de Martínez, que va rebre la pilota sol davant la porteria després d’una errada defensiva de l’FC Cartagena.

El porter dels tricolor també va fer mèrits a pocs minuts per acabar la primera meitat, quan després d’una recuperació de la pilota dels locals, Izquierdo va fer un potent xut des de fora l’àrea. De fet, en aquesta acció el jugador del conjunt blanc i negre es va lesionar i va haver de ser substituït. Per acabar els 45 minuts inicials, Almpanis va rebre cartolina groga per, a criteri de Cordero Vega, simular un penal.

La segona part va començar de la millor manera per als de Sarabia. Només al minut 47, Gil, sol a l’interior de l’àrea, rep una passada enrere d’Alti i remata de primeres enviant l’esfèric al travesser per posteriorment entrar a la porteria. Sent el primer golàs de la tarda. Dos minuts després, Martos rep la groga per una falta sobre Valera. En sacar-la, amb una jugada d’estratègia, Gil toca molt fluix la pilota i la deixa enrere, Bover la xuta directament amb un tir creuat i amb rosca, que entra per l’esquadra, toca el pal i entra, firmant el segon golàs.

Instants després va arribar la cartolina groga per Aguado, sent la segona per als tricolor. A partir de llavors, l’FC Andorra va voler donar més tranquil·litat al joc, tot i que es van anar succeint algunes ocasions per als dos equips, principalment per als locals, però cap d’elles va ser clara perquè les aturaven els porters, o els xuts anaven directament a fora, o s’anul·laven per fora de joc.

Als darrers 10 minuts de partit, va arribar el tercer i darrer gol, obra de Carlos Martínez. En un contraatac, va ser el mateix 10 qui va iniciar la jugada, va atraure jugadors i va fer una passada per Bundu, que feia uns 12 minuts que era al terreny de joc. El de Sierra Leone, després d’atraure jugadors va tornar la passada a Martínez, que només va haver de col·locar la pilota rassa per a que Escandell no hi pogués arribar.

Així, el conjunt del Principat va fer un gran partit on tot i no dominar la totalitat del joc, va ser superior en l’estratègia i en altres petits detalls, que els van permetre aconseguir sumar els primers punts de l’any fora de casa, cosa que no feia des de mitjans de desembre.

- les claus -

• Sense nervis: els tricolor no es van mostrar nerviosos en cap moment del matx, ni en la pressió dels locals ni amb el resultat a favor.
  • Posició: el bon posicionament en tot moment del conjunt del Principat va permetre crear ocasions i evitar atacs dels rivals.
  • Defensa: els d’Eder Sarabia van mostrar una molt bona actuació defensiva, fins i tot els migcampistes van tallar jugades.
  • Finalització: un dels aspectes que més faltava en els darrers partits ahir es va poder materialitzar, i encara s’haguessin pogut fer més.

- el destacat. Mika Mármol -

• Sortida de pilota: com és costum, el central català va protagonitzar una sortida de pilota impecable, creant espais, ocasions i donant un cop de mà en jugades d’atac.
  • Recuperacions: el tricolor va tallar un gran nombre d’oportunitats dels locals, algunes sobretot per la seva anticipació, tant en camp propi com en camp contrari.
  • Arribades: Gràcies a la sortida de pilota, va arribar més d’una vegada a prop de l’àrea dels blanc-i-negres, fins i tot va materialitzar algun xut des de la frontal.