PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova marxa silenciosa en contra del laboratori P3 de Grifols

Les protestes són per la perillositat que el projecte tindria pel medi ambient

Per El Periòdic

Manifestants durant la marxa de dissabte a Ordino.
Manifestants durant la marxa de dissabte a Ordino. | EL PERIÒDIC

El grup de ciutadans, sota la iniciativa “Andorra anti-Grifols, ha convocat una nova marxa silenciosa i pacífica pel proper dissabte 18 de març per protestar contra el laboratori P3 de Grifols. El punt de trobada serà a les 19.45 hores a la Plaça dels Coprínceps.
La sortida serà cap a les 20.00 hores des de la Plaça dels Coprínceps, passant per l’Avinguda Carlemany, l’Avinguda Meritxell i fins a la plaça del poble d’Andorra la Vella.

En l’anterior marxa del 18 de febrer, hi van participar unes 200 persones que es van concentrar a Ordino per protestar contra la instal·lació del laboratori P3 de l’empresa Grifols. Les protestes se centren en la perillositat que suposa per al medi ambient tenir un projecte com aquest i més a Ordino, l’única parròquia declarada reserva de la biosfera per la UNESCO. 
Aquestes reserves són territoris que tenen com a objectiu harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social mitjançant la relació de les persones amb la natura. Seria el primer laboratori P3 situat en una reserva de la biosfera.


La plataforma ‘apolítica’ ciutadana contra el laboratori P3 de Grifols, Andorra anti-Grifols, va posar en marxa aquestes accions populars en complement i en paral·lel a la iniciativa dels dos consellers comunals (Enric Dolsa i Joan Miquel Armengol) per impulsar una consulta ciutadana a Ordino.
Andorra anti-Grifols defensa que el laboratori P3 no és només un problema d’Ordino, sinó del conjunt d’Andorra.


Des de la plataforma es demana quin interès té realment Andorra per aquest projecte, i per quin motiu Grifols ha triat el Principat per obrir el seu laboratori P3, «si no és per un tema fiscal», ja que «no té previst fer beneficis» i «les patents seran per a Grifols Irlanda», diuen en el comunicat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT