PUBLICITAT

Andorra la Vella

Es retira Òscar Casal

L’andorrà posa fi a una etapa de 12 anys a l’Equip Nacional i sent un dels màxims exponents del trailrunning

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la roda de premsa, ahir.
Un instant de la roda de premsa, ahir. | P.F.Q.

Òscar Casal va anunciar ahir en una roda de premsa que es retira de la competició al màxim nivell i de l’Equip Nacional de curses de muntanya. El germà gran dels Casal ho va fer acompanyat de la seva família, així com responsables del Ministeri d’Esports i de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), especialment el president, Patrick Frases, i el seleccionador Frabrizio Gravina, posant punt final a una etapa de 12 anys i aconseguint ser un dels màxims exponents del trailrunning andorrà. «Realment ha estat un camí molt bonic. He donat el millor de mi cada temporada i crec que no puc donar més», va assenyalar el corredor.

Pel que fa als motius de la retirada, l’andorrà va comentar que no ho fa perquè estigui lesionat ni per no sentir-se competitiu, sinó que «a la vida arriba un moment que el cap et diu prou i tens unes altres il·lusions posades en altres llocs. És un tema de motivació, mental i d’altres prioritats». Tot i això, va explicar que està molt agraït d’haver pogut allargar «la meva carrera fins als 43 anys». En aquest sentit, va esmentar que la retirada l’any passat del seu germà Marc va ser un punt d’inflexió «on vaig començar a donar voltes a com sabré quan seria el moment de plegar, i de cop i volta, el teu cap et diu que és el moment».

D’altra banda, Casal va assenyalar que si s’ha de quedar amb un moment de tota la seva trajectòria esportiva, ho fa amb la Transalpine d’Àustria de l’any 2015, on va guanyar juntament amb el seu germà. «És una prova que es defineix com el Tour de França de les curses de muntanya, és el moment més emotiu i maco, sempre ho portaré al cor».

Demanat per si d’alguna o altra manera continuarà lligat a la FAM, el corredor va dir que «no és una cosa que m’hagi plantejat», però que si la federació li demana ajuda, «evidentment els puc aportar experiència i valor als joves», als quals va recomanar no tenir pressa per arribar a dalt de tot, ja que això «és una carrera de fons que requereix de molts anys, molt esforç i molta constància».

Amb tot, el palmarès de Casal demostra que ha estat un dels grans referents d’aquest esport al Principat, sent quatre vegades al top10 de la general de les Sky World Series, tres cops a la VK Kilometer Series, ha estat cinc cops campió de la Copa d’Andorra i 26 victòries en aquesta competició, a més de, tal com s’ha mencionat, ser campió de la Transalpine d’Àustria del 2015, on va aconseguir la victòria fent parella amb el seu germà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT