Adormits

Amb una primera meitat per oblidar, el MoraBanc Andorra, tot i la reacció, acaba perdent al Barris Nord

Un instant de la victòria del MoraBanc Andorra contra el Força Lleida, ahir.
Un instant de la victòria del MoraBanc Andorra contra el Força Lleida, ahir. | Javi Enjuanes - Força lleida

El MoraBanc Andorra va visitar ahir el Barris Nord per disputar el partit corresponent a la jornada 25, contra el Força Lleida. El duel, ja sabent que seria molt complicat, va comportar la tercera derrota de la temporada per als del Principat, i va finalitzar amb un resultat de 88-80 a favor dels locals.

El matx va començar amb possessió per als tricolor, però els primers punts no van arribar fins un parell de minuts més tard, amb un triple dels locals, després, d’entre dos conjunts, fallar-ne sis. Els nervis per part dels dos equips es va fer notar des de l’inici, i amb aquest, el desencert. Va ser el Lleida qui va imposar el ritme del duel, provocant tirs ràpids i jugant al contraatac.

Amb un MoraBanc totalment adormit, els del Segrià van fer molt bones transicions ofensives, trobant jugadors alliberats, i amb un molt bon encert en els tirs de tres. Així, a falta de tres minuts per acabar el primer quart, un Lleida implacable, la mala defensa i el desencert dels de Lezkano van posar el 20 a 10 al marcador, deixant els primers 10 minuts amb un resultat al lluminós de 29 a 14.

El segon parcial va iniciar de la mateixa manera que va finalitzar el primer, però amb errades de tir per part dels dos conjunts. Com al quart anterior, no va ser fins a gairebé els dos minuts de joc que no va arribar el primer punt, obra de Dos Anjos amb un tir lliure, que els locals retallen ràpidament. A la meitat del temps, els de Gerard Encuentra van tornar a trobar la dinàmica de tir i van continuar sumant de tres. Al final, 47 a 30 gràcies a un triple de Shcreiner que evita marxar al descans amb una diferència de 20 punts.

Sabent de la necessitat de fer un canvi radical per capgirar el marcador, el MoraBanc va començar el tercer quart reaccionant a la dinàmica de joc del duel. Dos punts de Rubio i un triple d’Andric va ser l’inici. Al llarg del parcial, el conjunt de Lezkano va anar millorant en defensa, en rebots i en encert. El marcador va arribar a ser de 53 a 42, i quan els visitants semblava que millor jugaven, els triples de Lobo van tornar a allunyar els lleidatans. Al final dels 10 minuts, els locals s’imposaven per 65 a 53.

Ja al darrer quart, el del Principat van intentar continuar retallar distàncies, però el joc dels del Segrià ho van evitar i van mantenir tota l’estona la distància al lluminós. Al final dels 40 minuts, el Força Lleida es va endur la victòria per 88 a 80. Això sí, els de Lezkano es mantenen en la primera posició de la competició domèstica.