PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augment de les tarifes per a desplaçaments sanitaris

És un increment per a les despeses de mobilitat per causes mèdiques

Per El Periòdic

Taula de comparació amb el preu actual i el nou import de les tarifes.
Taula de comparació amb el preu actual i el nou import de les tarifes. | Govern d\'Andorra

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta del titular de Salut en funcions, Albert Font, la modificació del Reglament que regula les prestacions de reembossament de les despeses de desplaçament i d’allotjament per rebre assistència sanitària fora d’Andorra. Aquestes despeses es cobreixen per al pacient i l’acompanyament segons casos establerts, com per exemple les despeses del taxi per dur a terme les sessions de radioteràpia. 

Mitjançant aquest Decret, s’actualitzen les tarifes del taxi individual - el que s’utilitza per als desplaçaments per dur a terme radioteràpia - amb un increment del 4,80% respecte a les existents (el mateix percentatge que s’ha aplicat a l’increment de tarifes del taxi ordinari interurbà). En el cas de les despeses per allotjament i àpats, s’han augmentat d’acord amb l’augment de l’IPC. 

Les noves tarifes queden estipulades de la següent manera: el transport individual amb taxi (Andorra-Barcelona-Andorra) costarà 217,59 euros i el desplaçament cap a Tolosa seran 249 euros. En el cas de la tarifa complementària del taxi individual en les zones dos i tres tindrà un import de 16,24 euros. Respecte a l’allotjament diari del pacient, tant si hi ha ingrés com si no, és de 42,84 euros. En el cas de l’allotjament del pacient i l’acompanyant quan no hi ha ingrés és de 64,26 euros. Aquesta última tarifa és per a dues persones. Finalment, pel que fa als àpats i a altres despeses del pacient o l’acompanyant quan hi ha pernoctació, contant un complement diari per persona, té un cost de 16,06 euros per persona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT