PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pluja condiciona el vuitè aniversari dels castellers

Durant la diada van estar acompanyats per altres colles castelleres

Per El Periòdic

Els castellers d’Andorra fent un castell durant la diada.
Els castellers d’Andorra fent un castell durant la diada. | Jan Martí

Després de tres anys sense poder celebrar el bateig, dissabte els castellers d’Andorra es van vestir de gala per celebrar el seu vuitè aniversari com a colla. Van estar acompanyats pels castellers de Cerdanyola i els Manyacs de Parets. 

No estava clar si el temps permetria que poguessin celebrar la diada, ja que les previsions meteorològiques no eren les millors. Però, la cercavila pels carrers de l’avinguda Meritxell va començar puntual, sota la mirada encuriosida de turistes i veïns, els quals van veure passar a més de 200 castellers pels carrers acompanyats amb el de so de les gralles. 

La diada va començar amb els pilars de quatre de benvinguda de les colles, però abans de poder fer la primera ronda de castells, malauradament la previsió del temps va encertar i va descarregar una tempesta de pluja i calamarsa que va obligar a ajornar les actuacions durant més d’un quart d’hora. 

Un cop es va calmar el temps, es va poder reprendre i els castellers d’Andorra van poder descarregar un 4d6 que va estar ben defensat pels més petits de la colla. Els castellers de Cerdanyola van descarregar un 3d6 i els Manyacs de Parets un 4d6. 

Finalment, la pluja va tornar a fer acte de presència i es va suspendre l’actuació definitivament, ja que les precipitacions serien contínues el que quedava de dia. 

El president dels castellers d’Andorra, Juli Peña, malgrat que la pluja va condicionar l’actuació va fer una valoració molt positiva de la diada. «S’ha de felicitar a tots els nostres castellers per haver descarregat el primer castell de 6 de la temporada i això ha de donar ànims i energia per a continuar treballant en les properes diades que venen, la temporada tot just ha començat», va explicar Peña. 

Les properes actuacions dels castellers d’Andorra són el dia 14 de maig a Tremp i el 20 de maig a Andorra la Vella. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT