PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor Josep Casal, excònsol de Canillo i exconseller general

L’exministre va ser el fundador de la Unió de Radioaficionats d’Andorra (URA)

Per El Periòdic

L’excònsol de Canillo, exconseller general i exministre, Josep Casal Casal.
L’excònsol de Canillo, exconseller general i exministre, Josep Casal Casal. | RTVA

Amb 71 anys, l’excònsol de Canillo, exconseller general i exministre Josep Casal Casal ens va deixar ahir, 30 d’abril. A part dels ja anomenats, també va ocupar els càrrecs de ministre de Serveis Públics i de Finances i membre del consell d’administració de l’Institut Nacional de Finances. 

L’excònsol va néixer el 9 de gener de 1952. La ràdio, un dels mitjans de comunicació més antics, era una de les aficions de Casal. De fet, va ser el fundador de la Unió de Radioaficionats d’Andorra (URA) i també, va impulsar l’entrada a l’associació a la unió internacional. La seva relació amb aquest mitjà no acaba aquí, ja que era l’oficial d’enllaç de la Internacional Amateur Radio Union (IARU).

Josep Casal va tenir una llarga trajectòria política al Principat. Entre els anys 1982-1986, Casal va ser conseller del Comú de Canillo, posteriorment va passar a ser Cònsol Major de Canillo del 1986-1987. Els anys 1991 i 1992 va ser conseller de Serveis Públics del Govern d’Andorra, i els dos anys següents va ocupar el lloc de Conseller General. L’any 1994, va ser nomenat Ministre de Finances del Govern d’Andorra, un carrèc que deixaria mesos després. Casal també va formar part del consell d’administració de l’Autoritat Finançera Andorrana (AFA) fins el passat 10 de març quan el consell va nomenar  a Maanan Aouraghe i Josep Capella com a nous membres.
El funeral serà avui dilluns a les 11.00 hores a l’església de Sant Serni a la parròquia de Canillo.

MISSATGES D’ACOMIADAMENT/ A través de la xarxa social de Twitter, diferents persones i entitats li han dedicat unes paraules. Des del Comú de Canillo li han volgut dedicar unes últimes paraules dirigides a Josep Casal Casal. «Lamentem profundament la defunció de Josep Casal Casal, de Casa Gabatxó de Ransol, pare del cònsol menor, i que va ocupar diferents càrrecs a les institucions andorranes al llarg de la seva vida. Expressem a la família el nostre més sentit condol i suport. Descansi en pau». 

L’economista, Jordi Cinca, li va dedicar les següents paraules: «Un bon home, un bon andorrà. Vaig tenir la sort de col·laborar amb ell a Govern a principis dels anys 90 i molts anys després vam tenir la sort de tenir-lo al Consell de l’AFA en moments molt delicats. Sempre disposat a ajudar i servir a Andorra. Descansa en pau Pepito». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT